RADIONICA 3D MODELIRANJE I ŠTAMPA

Impuls centar u partnerstvu sa Naučnim klubom iz Gornjeg Milanovca a u okviru aktivnosti Centra za promociju nauke koje prethode Noći istraživača realizovao je 29. septembra 2022. godine jedinstvenu radionicu “3D modeliranje i štampa”.

UPOZNAJ MOĆNU 3D TEHNOLOGIJU MODELIRANJA I STVARANJA/ŠTAMPANJA PROIZVODA

Pre same radionice predavač je polaznike, kroz kratko predavanje i prezentaciju, upoznao sa ovom inovativnom tehnologijom, njenim korišćenjem u različitim industrijama, sa procesom izrade 3D proizvoda, programima u kojima se modeliraju proizvodi, konačnoj pripremi za štampanje kao i procesima štampanja modela.

Zatim su polaznici videli kako prezentovani procesi funkcionišu u praksi kroz radionicu modeliranja i štampanja 3D modela.

Učesnici su na ovaj način, sve što su inovativno smislili u toku ove radionice, mogli u određenom programu / softveru da nacrtaju, a kasnije i odštampaju zamišljeno.

Radovi polaznika ugledali su svoje svetlo dana na izložbi u Noći istraživača, događaju koji je organizovan 30.09.2022. u Muzeju rudničko-takovskog kraja, u periodu od 16-22h.

Vrata Impuls centra bila su otvorena polaznicima i naredna dva dana gde su mogli da nas posete i provere kako napreduje stvaranje/proizvodnja izabranog, modeliranog predmeta. Takođe, upoznali su se i sa gotovim proizvodima koji su do sada izrađeni.

KO JE BIO PREDAVAČ NA RADIONICI?

Predavač na radionici bio je Lazar Dražević iz Gornjeg Milanovca. Diplomirao je na FTN Čačak na odseku za Informacione tehnologije u industriji. Tokom studija svoje znanje je usavršavao kroz rad u raznim softverima za programiranje i 3D tehnologije kao što su Solid Works, AutoCad, Fusion360, Ultimaker Cura itd.

Zanimljivo je i to da je Lazar tokom studija svojim interesovanjem za inovativno preduzetništvo, u saradnji sa kolegom, osvojio prvo mesto na regionalnom takmičenju za najbolju studentsku biznis ideju napravivši onlajn platformu koja studentima i mladima u Srbiji pomaže pronalazak poslova i praksi tokom studiranja.

Nakon postignutih uspeha, sa kolegom dolazi na novu ideju sa željom da uđu u svet 3D tehnologija gde će svojim znanjima tržištu pružiti usluge 3D štampe, 3D modeliranja i 3D skeniranja. Uporedo sa radom u industriji Lazar je razvijao sopstveni inovativni startap “3D Štamparija” da bi tokom 2022. godine odlučio da osnuje svoje preduzeće i u potpunosti se posveti radu na inovacijama u 3D tehnologijama.

Lazar danas razvija svoj startup kao stanar/korisnik Impuls centra koji mu pruža podršku u razvoju inovativnog preduzetništva. Često je i u ulozi predavača gde nesebnično deli svoja znanja iz oblasti 3D tehnologija kroz realizacije radionica u Regionalnom inovacionom startap centru Impuls. Na radionicama đake ali i ostale sugrađane/ke Gornjeg Milanovca upoznaje sa 3D tehnologijama, približavajući im sve mogućnosti i prednosti ove inovativne industrije.

DODATNE KORISNE INFORMACIJE O RADIONICI

Radionica je bila dizajnirana za sve naše sugrađene/ke starije od 14 godina.

Prisustvo na radionici bilo je besplatno uz obaveznu prijavu polaznika.

Zbog velikog interesovanja, broj slobodnih mesta na radionici bio je ograničen.

GDE?

Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

POGLEDAJTE PRILOG TV GM PLUS O OVOJ RADIONICI I UTISCIMA POLAZNIKA

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo Vas da imate u vidu da ako događaj bude slikan i/ili sniman Vašim učešćem dajete saglasnost da se Vaše slike snimci objave (u štampi, društvenim mrežama, našem sajtu...).

Molimo sačekajte...

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Najava Impuls događaja za period septembar – decembar 2022.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

– Kursevi ✔️

– Predavanja ✔️

Radionice ✔️

– Treninzi ✔️

– Meetups ✔️

– Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije ✔️

kao i još mnogo toga. ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *