IMPULS CENTAR PREDAVANJE UVOD U DESIGN THINKING - MILOVAN DEKIĆ

Uvod u Design Thinking novo je predavanje sa ciljem približavanja inovativnih metodologija koje mogu uticati na ubrzani razvoj vašeg poslovanja.

ŠTA JE DESIGN THINKING?

Pitate se šta je to što startapi širom sveta, ali i giganti poput Google koriste u svakodnevnom poslovanju? Design thinking je jedan od njih!

Design Thinking je metodologija koja timove vodi kroz proces kreiranja idealnog modela proizvoda ili usluga.

Bilo da je u pitanju fizički proizvod, aplikacija ili usluga, Design Thinking principi omogućavaju da inovacija proizvoda ili usluga u potpunosti odgovara željama korisnika.

Ovaj pristup ostavlja slobodu ljudima da ga implementiraju prilagođeno njihovim potrebama, a nudi i principe na kojima se implementacija zasniva; to su: empatija, definisanje problema, ideja, prototip, testiranje.

KOJE SU TEME PREDAVANJA?

• Šta je Design Thinking Metodologija?
• Kako izgleda organizaciona kultura koja podržava inovacije?
• 5 faza Design Thinking-a:
o Empatija
o Definisanje problema
o Ideacija
o Prototip
o Testiranje
• Šta podrazumevaju faze Empatije i Definisanja problema?
• Metod „Kako bismo mogli da…”

KO JE PREDAVAČ KOJI ĆE VAS UVESTI U METODOLOGIJE DESIGN THINKING-A?

Milovan Dekić je bio prvi istraživač korisničkog iskustva u svetu posvećen masovnoj popularnoj fudbalskoj igri Top Eleven Manager. Jedan je od pionira u primeni istraživanja korisničkog iskustva o mobilnim igrama u jugoistočnoj Evropi.

Milovan je neko ko nas usmerava da bolje razumemo korisnike naših proizvoda i usluga, da jasno odredimo njihove potrebe i način kako naš proizvod rešava njihove probleme.

Koristeći Design Thinking i način razmišljanja usredsređen na korisnika, on je razvio holistički pristup koji je veoma potreban za donošenje poslovnih odluka: počevši od razumevanja problema korisnika, angažovanja drugih u rešavanju ovih problema, do krajnjeg testiranja poslovne ideje kako bi se proverilo da li ona ima smisla iz korisničke perspektive.

Svoje dugogodišnje iskustvo, rezimirao je u veoma aktuelnoj knjizi „Design Thinking – Kako da stvarate prpoizvode koje ljudi žele“, u koautorstvu sa Markom Jevtićem.

KOME JE NAMENJENO OVO PREDAVANJE?

Impuls centar kao partner, konsultant i resurs koji pomaže kompanijama da postanu inovativnije i tako obezbede svoju relevantost i u budućnosti, dizajnirao je ovo predavanje kao vid podrške privrednom sektoru Gornjeg Millanovca i regiona.

Program je namenjen za one koji su sasvim novi u svetu Design Thinking-a i koji bi želeli da upoznaju njegove osnove, ali i za one koji žele da sprovode Design Thinking, a nisu sigurni kako to da izvedu na najbolji i najkvalitetniji način.

Design Thinking je način razmišljanja, stoga može pomoći svima, ma kojim poslom se bavili.

Metodologija Design Thinking-a je primenljiva u skoro svim industrijama i sjajan je saveznik ukoliko stremite ka tome da stalno pratite potrebe svojih klijenata i kreirate nove proizvode i usluge koji će pružiti nove benefite vašim korisnicima.

Praksa je pokazala da se metodologija najviše implementira u sledećim organizacionim celinama: IT, marketing, ljudski resursi, projektni menadžment, prodajna i sva ona odeljenja koja blisko rade sa proizvodima, uslugama i razvojem kroz inovacije.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU: UVOD U DESIGN THINKING

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Subota – 17. decembar 2022.

VREME?

12-14h

LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na predavanju potpuno je besplatno.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

Dodatne informacije o predavanju možete dobiti na: 0604022944

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

2 thoughts on “PREDAVANJE: UVOD U DESIGN THINKING – MILOVAN DEKIĆ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *