Impuls centar - meetup sa Filipom Matovićem - Filipov breg

“Filipov breg” je nova uspešna priča mladog, inovativnog lokalnog preduzetnika koju želimo da podelimo sa vama.

,,Priče uspešnih lokalnih preduzetnika’’ je naziv serije Impuls meetup događaja koja je osmišljena tako da kroz otvorene razgovore sa uspešnim preduzetnicima podelimo njihova iskustva i znanja, sa ciljem da vas ohrabrimo, motivišemo i inspirišemo kako biste ostvarili svoje poslovne snove.

KO JE FILIP MATOVIĆ?

Filip Matović je diplomirani ekonomista koji je nakon rada u nekoliko kompanija u Beogradu, odlučio da se vrati na svoju zapuštenu dedovinu u selu Ojkovica kod Nove Varoši, na obroncima planine Zlatar, gde je osnovao kamping odmorište Filipov breg. Na društvenim mrežama je prepoznatljiv kao dečko šumadinac.

EKSKLUZIVNI DOŽIVLJAJ PRIRODE NA FILIPOVOM BREGU: ŠTA ČINI OVO KAMPING ODMORIŠTE JEDINSTVENIM U SRBIJI?

Selo Ojkovica (opština Nova Varoš) gde se nalazi kamping odmorište Filipov breg pripada Specijalnom rezervatu prirode “Uvac”.

Uredbom o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene, gradnja je zabranjena od 2007. godine, što omogućava boravak gostiju u netaknutoj prirodi Srbije.

Osim što se vratio na svoje korene, Filip je stvorio i izuzetno mesto za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

U skladu sa prirodom, Filipov breg vam pruža mogućnost opuštanja u prelepom ambijentu, čistom vazduhu, uživanja u šetnjama kroz nestvarne predele, planinarenja, vožnje kajakom, kupanja, raznih offroad tura, uživanja u potpuno domaćoj hrani i piću sa pogledom na netaknutu prirodu.

Filipov breg je spoj modernog i tradicionalnog, savršeno mesto za sve koji žele da pobegnu od gradske gužve i stresa, ali i da otkriju lepote Srbije.

ZAŠTO JE PRIČA O FILIPOVOM BREGU ZANIMLJIVA ZA IMPULS ZAJEDNICU?

Filipov breg je primer kako se inovativno i kreativno može iskoristiti prirodni potencijal jedne lokacije i pretvoriti ga u turističku atrakciju. Ali, ova priča je mnogo više od toga. Filip nam je pokazao da se i u malim mestima mogu pokrenuti velike stvari, ako imate strast prema onome što radite i verujete u svoju ideju. Njegov uspeh nas uči da ne bi trebalo da se bojimo izazova i da bi trebalo da verujemo u sebe i u ono što radimo.

IZAZOVI I PREPREKE

Filipov put ka uspehu nije bio lak. Pandemijska situacija je predstavljala dodatni izazov, ali on nije odustao. Naprotiv, koristio je ovu priliku da se razvija, da se usavršava i da radi na novim idejama. Njegova inovativnost i kreativnost su mu omogućili da prebrodi ovaj period i da se izbori za svoje mesto na tržištu.

USPEH KOJI INSPIRIŠE

Filipov breg je inspiracija za sve preduzetnike ali i za one koji žele da krenu putem samostalnog poslovanja. Uz Filipovu priču, verujemo da će mnogi mladi ljudi biti motivisani da se upuste u preduzetničke vode, pokrenu sopstveni biznis i ostvare svoje snove.

Njegov primer je dokaz da se i u malim mestima mogu pokrenuti velike stvari, ako imate strast prema onome što radite i verujete u svoju ideju.

Uz takav pristup, svako od nas može biti inspiracija drugima i doprineti razvoju inovativnog turizma u Srbiji.

Kroz ovakve inicijative, gradimo bolju budućnost za sebe i našu zajednicu, stvaramo zdravu, održivu turističku industriju koja promoviše aktivni turizam i prirodne lepote naše zemlje.

Osim što učesnicima pružaju korisne informacije i savete, ovakvi Impuls događaji su sjajna prilika za umrežavanje i upoznavanje sa drugim preduzetnicima. Ova vrsta umrežavanja može biti veoma korisna za buduće poslovne projekte i saradnje.

Ako ste preduzetnik ili razmišljate o pokretanju sopstvenog posla, ne propustite priliku da prisustvujete ovom meetup-u i da naučite nešto novo iz Filipove priče, saznate zašto se odlučio na povratak korenima, kako je uspeo u nesigurnim vremenima za preduzetništvo da otvori kamp odmorište i postane uspešan preduzetnik.

Prijavite se na meetup i saznajte sve detalje uspešne preduzetničke priče iz prve ruke.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE O IMPULS MEETUP-U SA FILIPOM MATOVIĆEM

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 02. mart 2023.

VREME?

18-20h

UČESNICI?

  • Moderator: Miloš Živković
  • Govornik: Filip Matović

AGENDA MEETUP-A

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – neformalna panel diskusija sa Filipom Matovićem, osnivačem kamping odmorišta “Filipov breg”
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje

KAKO DA SE PRIJAVITE NA MEETUP?

Prisustvo na Impuls meetup-u je potpuno besplatno. Broj slobodnih mesta je ograničen. Zato se odmah prijavite popunjavanjem formulara ↓ i budite deo Impuls zajednice koja razume vaše ambicije i želi da vas inspiriše da ostvarite svoje snove!

3 thoughts on “FILIPOV BREG – IMPULS MEETUP SA FILIPOM MATOVIĆEM”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *