Panel predavanje Precizna poljoprivreda mit ili put do većeg profita startap Smart Watering i Impuls centar

Verujemo da mnogi na prvo pominjanje ne mogu da povežu tehnološke inovacije, startap kompanije i poljoprivredu. Da li ste i vi među njima? Ako jeste, naše panel predavanje sa temom precizna poljoprivreda otkloniće vam sve sumnje o povezanosti ovih industrija i koristima korišćenja tehnoloških inovacija / proizvoda i usluga startap kompanija u poljoprivredi.

NOVI PRISTUP POLJOPRIVREDI SA JAKIM FOKUSOM NA EFIKASNOST, PROFIT I ODRŽIVOST

Precizna poljoprivreda je termin koji se koristi za opisivanje poljoprivrednih praksi gde se preciznost primenjuje uz pomoć novih tehnologija radi poboljšanja efikasnosti, profitabilnosti i održivosti. Govorimo o tome da možete izmeriti šta radite i tačno znate šta se dešava na vašoj zemlji. To znači izvući maksimum iz zemlje koju posedujete i dobiti dodatno slobodno vreme u vašem životu.

Poljoprivrednici širom sveta već godinama koriste znanja iz modernih tehnologija i nauke kako bi im precizna poljoprivreda optimizovala njihove poljoprivredne metode, poboljšala prinose i profite sa njihovih useva.

KAKVA JE PRAKSA PRECIZNE POLJOPRIVREDE U SRBIJI?

Sve više mladih poljoprivrednika uviđa značaj korišćenja tehnoloških inovacija u svom radu i primenjuje ih u praksi. Jedan od njih je i mladi poljoprivrednik iz opštine Gornji Milanovac koji uspešno koristi proizvod srpskog startapa Smart Watering na zasadu borovnica od nekoliko hektara.

PRESTANITE SA PRAKSOM NAGAĐANJA U VEZI NAVODNJAVANJA I PRIHRANE VAŠE ZEMLJE

Znamo da svaki poljoprivrednik kroz svoje veliko dugogodišnje iskustvo najbolje poznaje svoju zemlju i procese rada. Ali, šta ako postoji lakši i precizniji način za navodnjavanje i prihranu vaše zemlje sa maksimalnim profitom?

Znamo i da je startap Smart Watering razvio pametne sisteme koji vam u svakom trenutku tačno govore koliko vam je vode i đubriva potrebno za uzgoj poljoprivrednih kultura. O inovacijama u poljoprivredi kroz istoriju kao i o sistemu pametnog navodnjavanja i đubrenja koji nam dolazi iz Smart Watering – a govoriće Lazar Jovanović, sa željom da razgovara sa svima, odgovara na vaša pitanja i otkloni vam sve nedoumice.

Govornici na panelu biće i Milka Nedeljković – načelnik kancelarije za poljoprivredu Opštine Gornji Milanovac i Mileta Čuljković – mladi poljoprivrednik.

Milka će nam približiti sve programe podrške kojima Opština Gornji Milanovac podržava poljoprivrednike kao i programe na nacionalnom nivou koje možete kroristiti za uvođenje inovacija u poljoprovredi i poboljšanja proizvodnih procesa, prinosa i profita.

Mileta Čuljković je mladi poljoprivrednik ali i povratnik na dedovinu u selo Ozrem, opština Gornji Milanovac. Sada je već uspešan proizvođač borovnice. Njegova plantaža borovnice koja se prostire na nekoliko hektara je organskog porekla na kojoj Mileta upotrebljava isključivo probiotičke preparate. Korisiti i pametan sistem navodnjavanja i prihrane – Smart Watering koji mu je olakšao i poboljšao procese rada na plantaži. Njegova borovnica je visoko cenjen proizvod u Srbiji i inostranstvu.

Svrha ovog panel predavanja je da vam kroz praksu pokažemo kako nas inovativni pristupi poljoprivredi dovode do većih profita i povećanja efikasnosti na poljoprivrednim imanjima.

DODATNE INFORMACIJE O PANEL PREDAVANJU

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Sreda – 12. oktobar 2022.

VREME?

17-19h

AGENDA PANEL PREDAVANJA O PRECIZNOJ POLJOPRIVREDI:

 • 16:45 – 16:55 – okupljanje gostiju
 • 17:00 – 17:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
 • 17:05 – 17:25 – predavanje Lazar Jovanović
  • Globalne činjenice o poljoprivredi
  • Razvoj poljoprivrede kroz istoriju
  • Digitalna poljoprivreda – gde smo stigli i kuda idemo
 • 18:10 – 18:30 – pitanja publike
 • 18:30 – 19:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Panel predavanje “PRECIZNA POLJOPRIVREDA: PRAZNA PRIČA ILI PUT DO VEĆEG PROFITA?” deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na ovom događaju je potpuno besplatno. Broj slobodnih mesta je ograničen.

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

 • Kursevi ✔️
 • Predavanja ✔️
 • Radionice ✔️
 • Treninzi ✔️
 • Obuke ✔️
 • Meetups ✔️
 • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo Vas da imate u vidu da ako događaj bude slikan i/ili sniman Vašim učešćem dajete saglasnost da se Vaše slike snimci objave (u štampi, društvenim mrežama, našem sajtu...).

Molimo sačekajte...

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

4 thoughts on “PRECIZNA POLJOPRIVREDA: PRAZNA PRIČA ILI PUT DO VEĆEG PROFITA?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *