IMPULS CENTAR PREDAVANJE KAKO NAPRAVITI IGRU ZA 30 MILIONA IGRAČA MARKO DIMITRIJEVIĆ GAMING STUDIO SOZAP

“Kako napraviti igru za 30 miliona igrača?” novo je predavanje koje smo dizajnirali za sve ljubitelje gaming industrije.

Industrija video igara vredna je desetine milijardi dolara i njen uspeh se temelji na činjenici da ljudi vole igrati igre. Sve više igara koje su postigle odlične rezultate na svetskom tržištu dolazi nam iz srpskih gejming studija.

Ako ste gejmer, verovatno znate da postoje stotine različitih vrsta igara. Tu su trke, borbe, sportske, slagalice, strategije, akcije, pucačine, avanture i još mnogo toga. Ali nisu sve igre jednake. Neke su izuzetno popularne i visoko ocijenjene, dok su druge manje popularne i loše ocijenjene. Zašto je to tako pokušaćemo da odgovorimo na predavanju.

Kako na svom sajtu navode naši partneri Serbian Game Association:

U Srbiji trenutno postoji oko 130 studija i kompanija koji aktivno rade na izradi igara i drugih usluga i servisa usko vezanih za gejming industriju.

Srpska industrija video igara je u 2021. godini prihodovala oko 125 miliona evra, što pokazuje značajan rast u odnosu na prethodnu godinu! Više od polovine naših članova ostvaruju prihode kroz direktnu prodaju. Mobilne igre su i dalje najzaslužnije za prihode naših članova, dok se i dalje dešavaju nove akvizicije od strane velikih svetskih igrača, kao i uspešan plasman novih igara, kojih je objavljeno 35 u 2021. Ono što je svakako neophodno su investicije i otvaranje novih izvora finansiranja projekata u razvoju. 

Procenjujmo da u sektoru video igara radi preko 2.200 ljudi. Pozicije su raznolike i čak 70% naših ispitanika najavilo je proširenje tima. Trećina zaposlenih su žene, što nas svrstava u prvu državu u Evropi sa ovoliko inkluzivnom gejming industrijom. Samo u toku 2022. godine otvoriće se 450 novih pozicija.

Mnogi sanjaju o uspehu u gaming industriji i stvaranju igara koje će se igrati širom sveta. Ali kako napraviti igru koju će igrati više miliona igrača?

Upravo na to pitanje pokušavamo odgovoriti kao regionalni inovacioni startap centar na predavanju na kome će govornik biti Marko Dimitrijević – marketing menadžer u srpsko-švedskom gaming studiju Sozap iz koga nam dolazi njihova najpoznatija shooting igra Armed Heist koju igra preko 30 miliona igrača.

Armed Heist je namenjen pre svega muškoj populaciji, a cilj igre je da uspešno obaviš pljačku za koju moraš da odabereš pravo oružje, pancir i neku od stotinak maski koja odgovara tvom stilu i čini te opakim gangsterom. Igrače očekuje devet regiona i više od 300 misija, a često se dodaje nov sadržaj, tako da ljubitelje pucačina ne ostavljamo ravnodušnim.

– Marko Dimitrijević

KO JE MARKO DIMITRIJEVIĆ KOJI ĆE NAM PREZENTOVATI KAKO SE PRAVE IGRE ZA 30 MILIONA IGRAČA?

Upoznali smo ga u #08 epizodi podkasta Impuls startup priče. Marko je pre svega zaljubljenik u IT tehnologije. Trenutno je angažovan na više pozicija. Marketing menadžer je studija Sozap, član je novog upravnog odbora Asocijacije industrije video igara Srbije ( SGA) sa ciljem da vodi strateški razvoj SGA u naredne dve godine.

Predavač je pri Edukativnom centru Level Up iz Niša. Centar organizuje naprednije kurseve iz oblasti programiranja, dizajna, i internet marketinga.  

VIŠE O SOZAP STUDIJU KOJI JE NAPRAVIO IGRU ZA 30 MILIONA IGRAČA

Sozap je švedsko-srpska gejming kompanija sa sedištem u Nišu. Članovi su Naučno tehnološkog parka Niš, kao tehnološko-razvojna kompanija. 

Iza nje stoji Armed Heist – najpopularnija igra koja trenutno broji preko 30 miliona preuzimanja.

Iz ovog studija je izašla i igra Legends of Libra, akciona avantura shoot ’em up igre. Igra je puna izazova inspirisanih starim filmovima o Indijani Džonsu i Tomb Rajderu.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU

Ako ste zainteresovani za pravljenje video igara, ako ste gejmer ili ljubitelj gejming industrije, onda je predavanje “Kako napraviti igru za 30 miliona igrača” upravo za vas.

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 20. oktobar 2022.

VREME?

18-20h

AGENDA PREDAVANJA

 • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
 • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, direktor Impuls centra
 • 18:05 – 19:05 – Centralni deo: Predavanje “Kako napraviti igru za 30 miliona igrača” – Marko Dimitrijević
 • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
 • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje realizujemo zahvaljujući Programu podrške radu startap i smart siti centara Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na ovom predavanju je potpuno besplatno uz obaveznu prijavu.

Broj slobodnih mesta je ograničen.

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

 • Kursevi ✔️
 • Predavanja ✔️
 • Radionice ✔️
 • Treninzi ✔️
 • Obuke ✔️
 • Meetups ✔️
 • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Do kraja godine u saradnji sa našim partnerima SGA očekuju nas gostovanja još nekoliko gejming studija iz Srbije koji će doći sa željom da prenesu znanja i ciljem osnaživanja gejming industrije u ovom delu Srbije.

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo Vas da imate u vidu da ako događaj bude slikan i/ili sniman Vašim učešćem dajete saglasnost da se Vaše slike snimci objave (u štampi, društvenim mrežama, našem sajtu...).

Molimo, sačekajte

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

One thought on “KAKO NAPRAVITI IGRU ZA 30 MILIONA IGRAČA?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *