IMPULS CENTAR PREDAVANJE UVOD U KREATIVNE INDUSTRIJE MILOŠ SUBOTIĆ

Regionalni inovacioni startap centar Impuls poziva vas na novo predavanje: Uvod u kreativne industrije.

Ovo predavanje ima za cilj da vam pruži opšti uvod u svet kreativnih industrija, oblasti grafičkog dizajna, pokretne grafike – animacije, 3D modelovanja, 3D grafike, video montaže, vizuelnih efekata i drugih srodnih oblasti, prednostima ovih kreativnih zanimanja, kao i na koji način bi trebalo učiti pomenute programe.

Predavanje je namenjeno početnicima koji žele da nauče osnove kreativnih industrija i ljudima koji već neko vreme rade u ovoj oblasti, ali žele da usavrše svoja znanja i veštine.

Tokom predavanja predviđena je prezentacija i najava novog Impuls kursa “Grafički dizajn za početnike” kao i zvanično otvaranje prijava putem kojih će zainteresovani moći da se među prvima prijave na kurs.

KO JE MILOŠ SUBOTIĆ – PREDAVAČ NA PREDAVANJU “UVOD U KREATIVNE INDUSTRIJE”?

Miloš Subotić rođen je 1993. godine u Čačku. Studirao je na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija, gde je stekao zvanje inženjera grafike.

Karijeru grafičkog dizajnera započinje 2011. godine kao frilenser, odnosno nezavisan dizajner.

Tokom karijere razvijao se usavršavanjem i u drugim kreativnim oblastima. Danas se pored dizajna bavi i digitalnom animacijom i 3D modelovanjem ali je neretko i u predavača sa željom da stečena znanja podeli sa drugima.

Dosadašnje iskustvo stekao je radeći u nekoliko marketinških agencija, kao i u studijima animacije.

Miloš je trenutno zaposlen u kompaniji CoinMarketCap kao Design Lead.

IZ KOLIKO OBLASTI SE SASTOJI PREDAVANJE “UVOD U KREATIVNE INDUSTRIJE”?

Predavanje je podeljeno u četiri povezane celine:

 1. U prvom, uvodnom delu, predavač će govoriti o svojim počecima u kreativnim industrijama i pričati o platformi koju je koristio za njegove prve freelance poslove;
 2. Nakon uvoda, pričaće o napretku i kroz prezentaciju njegovih radova prolaziće kroz sve oblike grafičkog dizajna koje inače radi. Nakon toga prezentovaće pokretnu grafiku (animaciju). Učesnici će imati priliku da vide neke od njegovih izdvojenih radova, kao i pojašnjenje istih. 
 3. Nakon prve dve oblasti, preći će i na prezentovanje 3D modelovanja i primere kako Adobe Illustrator može biti koristan u 3D grafici. 
 4. Tokom predavanja Miloš će učesnicima prezentovati i upoređivati programe koje koristi: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe After Effects i Cinema 4D i time pokazati povezanost svih pomenutih programa i kako vam oni mogu pomoći u kreativnom radu.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Utorak- 18. oktobar 2022.

VREME?

18-20h

AGENDA PREDAVANJA

 • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
 • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, direktor Impuls centra
 • 18:05 – 19:05 – Centralni deo: Predavanje “Uvod u kreativne industrije” – Miloš Subotić
 • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
 • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na ovom događaju je potpuno besplatno uz obaveznu prijavu.

Broj slobodnih mesta je ograničen.

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

 • Kursevi ✔️
 • Predavanja ✔️
 • Radionice ✔️
 • Treninzi ✔️
 • Obuke ✔️
 • Meetups ✔️
 • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo Vas da imate u vidu da ako događaj bude slikan i/ili sniman Vašim učešćem dajete saglasnost da se Vaše slike snimci objave (u štampi, društvenim mrežama, našem sajtu...).

Molimo, sačekajte

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

One thought on “IMPULS PREDAVANJE: UVOD U KREATIVNE INDUSTRIJE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *