Uvod u svet blokčejna i digitalne imovine Predavanje Impuls centar

Danas su blokčejn, kripto valute i digitalna imovina veoma popularne teme.

Sigurno ste čuli od mnogih da je blokčejn sledeća velika stvar i da će zameniti internet kakav poznajemo.

ŠTA JE BLOKČEJN TEHNOLOGIJA?

Pored mogućnosti transakcije novca bez centralizovanih sistema, blokčejn tehnologija se koristi i u mnogim drugim oblastima.

Istina je da postoje mnoge zablude o blockchain tehnologiji. Ako ne znate šta je blockchain, propuštate znanja koja donose dobiti ljudima širom sveta.

Zato je za vas najbolja odluka da prisustvujete na našem predavanju kako biste dobili direktne odgovore na pitanja koja vas muče a za koja nemate šansu da ih postavite stručnjacima iz ove oblasti.

ŠTA SU TO BITCOIN, ETHEREUM I ŠTA JE TOLIKO REVOLUCIONARNO KOD NJIH?

Ako ste poput većine ljudi, verovatno se pitate šta je Bitcoin ili Ethereum i šta je toliko revolucionarno u vezi sa njima. One su potpuno digitalne valute i mogu se razmenjivati između korisnika bez potrebe za centralnom bankom ili vladom. Decentralizovane su, što znači da ih ne kontroliše nijedna osoba ili organizacija.

DA LI ĆE TRENUTNI FINANSIJSKI SISTEM USTUPITI MESTO NOVOM DECENTRALIZOVANOM FINANSIJSKOM SISTEMU?

Trenutni finansijski sistem je mnogo godina u nazad gubio poverenje kod korisnika i tražila su se bolja rešenja u odnosu na centralizovani finansijski sistem. Danas postoji alternativa tradicionalnom finansijskom sistemu kroz blokčejn tehnologiju decentrlizacije i ona već uspešno u svetu funkcioniše. 

Kako je Srbija pozicionirana na svetskoj mapi i kako ja mogu da budem deo toga?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, saznaćete na našem novom predavanju koje organizujemo u saradnji sa Bogdanom Vujovićem, pravnim stručnjakom za oblast digitalne imovine i tokenizacije i autorom knjige Vodič kroz svet digitalne imovine i DeFi.

KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE - LOGO
Predavanje realizujemo zahvaljujući Programu podrške radu startap i smart siti centara Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na predavanju je potpuno besplatno.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU

GDE?
Klikni na mapu: Regionalni inovacioni startap centar Impuls

KADA?

Utorak – 08. novembar 2022.

VREME?

18-20h

AGENDA PREDAVANJA

16:45 – 16:55 – okupljanje polaznika kursa
18:00 – 18:05 – pozdravna reč organizatora: Miloš Živković, direktor Impuls centra
18:05 – 19:05 – Centralni deo: Predavanje “Uvod u svet blokčejna i digitalne imovine” – Bogdan Vujović
19:10 – 19:30 – pitanja publike
19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje

Preporučujemo vam da se prijavite odmah jer je broj slobodnih mesta za ovo besplatno predavanje ograničen

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Sada već preko 2K ljudi je deo Impulsa.

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo, sačekajte

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *