INOVACIJE - BESPLATNA IMPULS CENTAR RADIONICA O INOVIRANJU U KOMPANIJAMA

Inovacije su imperativ današnjeg privrednog i ekonomskog razvoja kako u svetu tako i kod nas. Postoje različite vrste inovacija, načini razvijanja, alati i finansiranja. O svim ovim temama saznajte u petak u Impuls centru.

ZAŠTO JE VAŽNO OD PREDUZEĆA NAPRAVITI MAŠINU ZA INOVACIJE KOJA ĆE ZAUVEK PROMENITI VAŠE POSLOVANJE?

Najbolja preduzeća su ona koja su inovativna jer konstantno koriste inovacije kao procese eksperimentiranja, transformacije stvaranja jedinstvenih ideja u nove proizvode, procese ili usluge.

Inoviranje unutar preduzeća jedna je od najvažnijih stvari koju možete učiniti kao lider. To može značiti razliku između toga da budete zaostali u odnosu na konkurenciju ili lider u svojoj industriji.

Nije tajna da se svet brzo menja. Tempo inovacija i nove tehnologije u svim industrijama se razvijaju velikom brzinom. Preduzeća se u takvim okolnostima moraju prilagoditi promenama kako bi ostala konkurentna na tržištu budućnosti.

Preduzeća koja ostaju na vrhu tehnologije i inovacija imaju izrazitu konkurentsku prednost u odnosu na one koje to ne čine. To je zato što je inovacija ključni faktor u pokretanju svetle budućnosti vašeg preduzeća. Sposobnost da budete u toku sa najnovijim tehnologijama i trendovima je uslov za uspeh u današnjem kao i budućem poslovnom okruženju.

PA, IPAK, VEĆINA PREDUZEĆA NE UVODI INOVACIJE. ZAŠTO?

Zato što ne znaju šta da rade sa inovacijama koje im dolaze. Oni se plaše promena. Boje se da će izgubiti svoje klijente. Boje se neuspeha.

Svi ovi strahovi su opravdani, ali se mogu i prevazići. Pa kako ih savladati? Tako što ćete osigurati da imate plan i strategiju za inovacije unutar vašeg preduzeća.

Morate osigurati da vaši zaposlenici budu kreativni. Morate učiniti sigurnim da vaši klijenti prihvate inovacije. I morate osigurati da vaše preduzeće podržava inovativne procese. Inovacija je veoma moćan pokretač uspeha i rasta.

Ako ne obezbedite podsticajno okuženje za inoviranje unutar vašeg preduzeća, onda nikada nećete uspeti. A ako ne uspete na tom koraku, onda nikada nećete moći inovirati.

IMPULS CENTAR JE VAŠ PARTNER, RESURS I KONSULTANT U PROCESIMA STVARANJA I RAZVIJANJA INOVACIJA

Radionica pod nazivom Inovacije je nova besplatna obuka prema programu Razvojne Agencije Srbije koju realizujemo u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga.

Polaznici će nakon radionice dobiti sertifikat.

Između ostalog, učesnici radionice će se upoznati sa mogućnostima i načinima razvoja inovacija u svojim preduzećima i preduzetničkim delatnostima, načinima za sufinansiranje inovativnih ideja kao i o mogućnostima i načinima za saradnju sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Petak – 09. decembar 2022.

VREME?

11-15h

AGENDA RADIONICE INOVACIJE

 • 10:45 – 11h – Okupljanje učesnika
 • 11 – 11:05h – Zvanično otvaranje programa
 • 11:00 – 12:20 – Različiti tipovi inovacija – proizvod, usluga, proces | Različiti nivoi inovacija – inkrementalna/radikalana/disruptivna | Metrika u Evropi za praćenje i poređenje inovacija
 • 12:20 – 12:30 – Pauza uz osveženje
 • 12:30-13:30 – Razvoj inovativnih MSP, generisanje ideja, metode, intelektualna dobra | Mehanizmi i instrumenti za inovacije podržani od strane Vlade uključujući Fond za inovacije
 • 13:30 – 13:45 – Pauza, ketering
 • 13:45 – 14:30 – Alati za samoprocenu upravljanja inovacijama | Jačanje aktivnosti za tehnološke inovacije | Jačanje aktivnosti za tehnološke inovacije
 • 14:30 – 15:00 – Grupna diskusija i evaluacija

KOME JE NAMENJENA OVA RADIONICA?

Radionica je namenjena za lica koja dolaze iz privrednog sektora / preduzeća sa teritorije opštine Gornji Milanovac kao i za svo ostalo zainteresovano stanovništvo koje želi da sazna više o mogućnostima, načinima i uslovima razvijanja inovativnih ideja.

Prisustvo radionici je potpuno besplatno i za sada vlada veliko interesovanje stanovnika Gornjeg Milanovca koje zanimaju teme inovacija.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

 • Kursevi ✔️
 • Predavanja ✔️
 • Radionice ✔️
 • Treninzi ✔️
 • Obuke ✔️
 • Meetups ✔️
 • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.


Inovacije su

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *