Predavanje: „Uvod u pokretnu grafiku” (Motion Graphics)

Uvod u pokretnu grafiku - predavanje u Impuls centru
Uvod u pokretnu grafiku - predavanje u Impuls centru

Uvod: Dobro došli u dinamički univerzum pokretne grafike

Motion/pokretna grafika je postala sastavni deo digitalnog pejzaža, očaravajući publiku svojim vizuelno privlačnim animacijama. Bez obzira da li ste ih videli u filmovima, reklamama ili društvenim medijima, ona je svuda i igra ključnu ulogu u efikasnom prenošenju poruka. Ako ste radoznali da istražite ovo uzbudljivo polje, na pravom ste mestu!

Otključajte svoj kreativni potencijal

Sve je veća potražnja digitalnih animatora na tržištu rada, kako kod nas tako i u svetu, pa ovo predavanje može biti odlična polazna tačka za sve zainteresovane koji žele da se upoznaju sa ovom vrstom kreativnog zanimanja.

Na ovom predavanju zaronićemo u fascinantan svet pokretne grafike. Naš cilj je da vas upoznamo sa oblastima pokretnih vizuelnih prikaza, tipova animacije, tehnika i osnovnih principa koji pokreću ovu umetničku formu. Štaviše, prikazaćemo industrijski standardni softver koji se koristi u pokretnoj grafici, odnosno Adobe-ov program After Effects.

Zašto je pokretna grafika važna: poboljšanje vizuelne komunikacije

Važna je jer ima ogroman značaj u današnjem digitalnom dobu. Ona pruža moćan medij za vizuelno pripovedanje, privlačenje pažnje i prenošenje informacija na ubedljiv način. Sa svojim dinamičnim animacijama, ona može da udahne život nepokretnim slikama, čineći ih efikasnim alatom za marketing, obrazovanje, zabavu i još mnogo toga.

Umetnost animacije: Oslobođenje kreativnosti u pokretu

Animacija je okosnica pokretne grafike. Omogućava dizajnerima da ožive statične elemente i kreiraju zadivljujuće narative kroz pokret. Tokom ovog predavanja istražićemo različite tehnike animacije koje vam omogućavaju da dodate “čestice magije” svojim vizuelnim kreacijama.

Razumevanje principa: gradivni blokovi dinamičkog pokreta

Da biste kreirali vizuelno prijatnu i upečatljivu pokretnu grafiku, razumevanje osnovnih principa animacije je ključno. Shvatanjem pojmova kao što su tajming, razmak, ublažavanje i anticipacija, moći ćete da napravite animacije koje nisu samo estetski ugodne, već i izazivaju emocije i efikasno prenose poruke.

Istraživanje tipova animacije: od 2D do 3D

Pokretna grafika obuhvata širok spektar stilova i formata animacije. Od 2D animacija karaktera do 3D vizuelizacije, postoje brojne tehnike koje možete izabrati. Ući ćemo u svet tipova animacije, dajući vam uvid u beskrajne mogućnosti i inspirišući vas da pomerate granice svoje kreativnosti.

Snaga Adobe After Effects-a: otkrivanje industrijskog standardnog softvera

Adobe After Effects dominira kao softver za profesionalce u ovoj oblasti. Poznat po svojim opsežnim karakteristikama i fleksibilnosti, After Effects omogućava dizajnerima da ožive svoju maštu. Upoznaćemo vas sa interfejsom programa, alatima i tokom rada, pružajući vam znanje koje je potrebno da krenete na putovanje pokretne grafike.

Iza uspeha: Putovanje kroz biografiju stručnjaka koji će vas uvesti u svet pokretne grafike

Miloš Subotić je nadahnuti kreativac sa bogatim iskustvom i znanjima koja će vam lako omogućiti da se upustite u čarobni svet pokretne grafike.

Rođen je 1993. godine u Čačku. Sa strašću prema umetnosti, odlučio je da svoju kreativnost usmeri u oblast grafičkog dizajna. Nakon završene Visoke škole tehničkih strukovnih studija, gde je stekao diplomu inženjera grafike, Miloš je odlučio da se posveti daljem usavršavanju i istraživanju u svetu dizajna.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2011. godine kao frilenser, gde je brzo stekao reputaciju talentovanog i samostalnog dizajnera. Njegova posvećenost poslu i želja da uvek nadmaši očekivanja klijenata doveli su ga do novih poslovnih izazova.

Miloš Subotić je vremenom proširio svoje veštine i oblasti interesovanja. Pored grafičkog dizajna, započeo je bavljenje digitalnom animacijom i 3D modelovanjem. Njegova kreativnost i tehničko znanje omogućili su mu da stvori impresivne vizuelne prikaze koji su oduševili njegove klijente i publiku širom sveta.

Tokom svoje karijere, Miloš je stekao dragoceno iskustvo radeći u nekoliko marketinških agencija i studijima digitalne animacije. Kroz različite projekte, imao je priliku da sarađuje sa različitim brendovima i pruži im kreativna rešenja koja su istovremeno estetski privlačna i funkcionalna.

Danas, Miloš ima važnu ulogu u timu CoinMarketCap-a kao vodeći dizajner. Njegova stručnost u oblasti dizajna i pokretne grafike omogućila mu je da unese inovativnost i kvalitet u projekte ovog globalno priznatog brenda. Njegovo znanje je vredno i cenjeno, godinama unazad je i predavač i mentor polaznicima na raznim programima obuke iz pomenutih oblasti, što ga čini savršenim predavačem za naše predavanje “Uvod u pokretnu grafiku”.

Miloš je već poznat našoj zajednici jer je realizovao predavanje Uvod u kreativne industrije koje je oduševilo prisutne. On će vas inspirisati svojim strastvenim pristupom dizajnu i deliti sa vama najbolje prakse iz svoje bogate profesionalne karijere. Uživaćete u njegovom predavanju i koje će vam otvoriti vrata ka svetu pokretne grafike.

Često postavljana pitanja | Q&A

1. Koji su preduslovi za pohađanje ovog predavanja?

Pre nego što pređete na motion graphics, korisno je imati osnovno razumevanje principa grafičkog dizajna i poznavanje alata za digitalni dizajn. Međutim, ovo predavanje je dizajnirano da posluži početnicima, čineći ga dostupnim pojedincima sa malo ili bez prethodnog iskustva u animaciji ili dizajnu.

2. Može li se pokretna grafika koristiti u različitim industrijama?

Apsolutno! Motion/pokretna grafika nalazi primenu u različitim oblastima, uključujući oglašavanje, film i televiziju, igre, marketing, obrazovanje, pa čak i naučnu vizuelizaciju. Sposobnost vizuelne komunikacije kroz zadivljujuće animacije čini pokretnu grafiku svestranim alatom za svaku industriju koja ima za cilj da angažuje i informiše svoju publiku.

3. Da li je After Effects pogodan za početnike?

Iako se After Effects u početku može činiti zastrašujućim, on nudi obilje resursa i interfejs prilagođen korisniku kojim početnici mogu sa lakoćom da se kreću. Predavanje „Uvod u pokretnu grafiku“ pružiće vam osnovna znanja i veštine potrebne da sa sigurnošću počnete da koristite After Effects.

4. Mogu li da kreiram pokretnu grafiku sa alternativama besplatnog softvera?

Iako su dostupne besplatne softverske alternative za kreiranje pokretne grafike, često im nedostaju napredne funkcije i sveobuhvatne mogućnosti alata profesionalnog nivoa kao što je After Effects. Međutim, ako tek počinjete ili imate budžetska ograničenja, istraživanje besplatnih opcija kao što su Blender, HitFilm Ekpress ili OpenToonz može biti odličan način da se upoznate sa osnovama.

5. Kako mogu da nastavim sa učenjem nakon pohađanja ovog Predavanja „Uvod u pokretnu grafiku“?

Ovo Predavanje „Uvod u pokretnu grafiku“ služi kao čvrsta osnova za vaše putovanje u pokretnu grafiku. Dobićete od našeg predavača konkretne savete i resurse za dalje usavršavanje. Da biste dodatno unapredili svoje veštine, razmislite o istraživanju onlajn tutorijala, pridruživanju dizajnerskim zajednicama, pohađanju radionica i redovnom vežbanju. Zapamtite, praksa je ključna za usavršavanje vašeg zanata i otključavanje vašeg kreativnog potencijala. Savladavanje pokretne grafike zahteva praksu, eksperimentisanje i kontinuirano učenje. Prihvatite svoju kreativnost, pomerite granice svoje mašte i dozvolite da pokretna grafika postane vaš medij vizuelnog izražavanja. Mogućnosti su beskrajne, a dinamični univerzum pokretne grafike željno očekuje vaš umetnički doprinos.

6. Da li postoje mogućnosti za karijeru u oblasti pokretne grafike?

Definitivno! Kako potražnja za vizuelno privlačnim sadržajem nastavlja da raste, raste i potreba za veštim dizajnerima grafike pokreta. Sticanjem neophodnih veština i izgradnjom snažnog portfolija, možete nastaviti karijeru kao umetnik grafike pokreta, animator, specijalista za vizuelne efekte ili čak pokrenuti sopstveni posao.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE O PREDAVANJU

GDE?

Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Utorak, 20. jun 2023.

UČESNICI?

Moderator: Miloš Živković

Predavač: Miloš Subotić

AGENDA PREDAVANJA “UVOD U POKRETNU GRAFIKU”

16:45 – 16:55 – okupljanje gostiju

17:00 – 17:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra

17:05 – 18:05 – Predavanje “Uvod u pokretnu grafiku” – Miloš Subotić – teorijski deo

18:05 – 19:05 – Predavanje “Uvod u pokretnu grafiku” – Miloš Subotić – praktični deo

19:05 – 19:30 – pitanja publike

19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje

KAKO DA SE PRIJAVITE NA PREDAVANJE “UVOD U POKRETNU GRAFIKU”?

Prisustvo na predavanju je potpuno besplatno. Broj slobodnih mesta je ograničen. Zato se odmah prijavite popunjavanjem formulara i budite deo Impuls zajednice koja razume vaše ambicije i želi da vas inspiriše da ostvarite svoje snove!

PRVI STARTAP VIKEND ZA MLADE U SRBIJI

RISC IMPULS - PRVI STARTAP VIKEND ZA MLADE
RISC IMPULS - PRVI STARTAP VIKEND ZA MLADE

Startap Vikend je vaša šansa da otkrijete svoju inovativnu preduzetničku stranu i steknete znanja i veštine koje će vas lansirati u svet startapa!

Da li želite da se upoznate sa svetom startapa i steknete veštine i znanja koja će vam pomoći da razvijete svoje biznis ideje?

Svi veliki inovativni preduzetnici su nekada bili početnici. Steve Jobs, Bill Gates i Mark Zuckerberg su nekada bili samo studenti. Ali njihova želja da menjaju svet, da stvaraju nešto inovativno i da preuzmu inicijativu odvela ih je na put uspešnih preduzetnika. Sada je vaš red da započnete sopstveno preduzetništvo i otkrijete svoj puni potencijal uz pomoć Startap Vikenda.

Šta je Startap Vikend?

Ovaj program je izuzetna prilika za mlade da steknu znanja i veštine o metodologijama, alatima i koracima koji se koriste u razvoju tehnoloških startap kompanija. Program je jedinstven jer je kreiran kao prvi Startap Vikend za mlade u Srbiji koji će okupiti mlade ljude na jednom mestu i pružiti im nezaboravno iskustvo.

Ko su organizatori Startap Vikenda?

Partneri Startap Vikenda u Regionalnom inovacionom startap centru Impuls (RISC IMPULS)

Zahvaljujući našim sjajnim partnerima, Startap Vikend će biti iskustvo koje ćete dugo pamtiti! Organizuje ga Regionalni inovacioni startap centar Impuls u saradnji sa partnerskim organizacijama iz inovacionog ekosistema Srbije: ICT Hub, Inicijativa Digitalna Srbija, Garaža by Tenderly, USAID Srbija i Preduzmi ideju.

Ciljevi Startap Vikenda?

Učesnici će imati priliku da steknu neophodna znanja i iskustva o koracima u procesu stvaranja inovativnog proizvoda/usluge, metodologijama i alatima koje koriste uspešne startap kompanije.

Cilj nam je da im pružimo uvid u to kako izgleda život startapera i podstaknemo ih da razmišljaju o razvijanju novih tehnologija koje će unaprediti svet oko nas.

Na taj način učesnici će moći da razviju svoje veštine, steknu nova poznanstva i dobiju priliku da svoju ideju predstave stručnoj i poslovnoj javnosti.

Jedan od naših ključnih ciljeva je selekcija mladih talenata koje bismo nakon Startap Vikenda nastavili da mentorišemo i pripremamo za naredne programe podrške na kojima mogu dobiti bespovratna sredstva za osnivanje i razvoj svog startapa.

Intenzivan program učenja, rada i druženja

U dva dana intenzivnog programa učenja, rada i druženja, imaćete priliku da upoznate mlade kreativne ljude sličnih interesovanja, Luku Radovanovića – suosnivača startap kompanije B2Bee, mentore i stručnjake iz startap ekosistema Srbije. Približćemo vam startap svet na način koji do sada niste imali priliku da doživite.

Program Prvog Startap Vikenda je pažljivo osmišljen kako bi učesnicima pružio sveobuhvatno iskustvo i omogućio im da steknu znanja i veštine koje su im potrebne za uspešan razvoj startap kompanija.

Program se sastoji od:

  • Inspirativnih predavanja i radionica iz oblasti preduzetništva i startapa
  • Timskog rada i rešavanja realnih problema u startap okruženju
  • Mentorskog rada sa stručnjacima iz različitih oblasti
  • Prezentacija i evaluacija inovativnih poslovnih ideja i poslovnih modela

Agenda Startap Vikenda

Agenda prvog dana PRVOG STARTAP VIKENDA ZA MLADE U SRBIJI u Impuls centru
Agenda Drugog dana Startap Vikenda

Kome je namenjen Startap Vikend?

Program je namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina koji su otvoreni za nova znanja i iskustva i zainteresovani su za svet startapa.

Učešće na Startap Vikendu ima mnogo prednosti za mlade ljude u Srbiji. Ovaj program vam pruža priliku da:

  • Stičete nova znanja i veštine o razvoju tehnoloških startap kompanija
  • Razvijate svoju kreativnost i timski duh
  • Stičete iskustva u radu u timu i rešavanju problema u realnom vremenu
  • Dobijete inspiraciju i motivaciju da započnete svoj poslovni poduhvat
  • Upoznajete druge mlade kreativne ljude i stručnjake iz startap industrije
  • Dobijate povratne informacije i savete od stručnjaka i drugih učesnika
  • Predstavite svoje ideje i projekte pred žirijem
  • Dobijete poklone koje smo pripremili za sve učesnike startap vikenda
  • Osvojite vredne nagrade za najbolje startap timove

Šta možete očekivati na Startap Vikendu?

  • Pohađaćete predavanja i radionice o metodologijama, alatima i koracima koji se koriste u razvoju tehnoloških startap kompanija
  • Dobićete smernice i podršku od mentora, osnivača uspešnih startap kompanija i stručnjaka iz startap ekosistema Srbije
  • Upoznavanje, druženje i zabavu sa drugim kreativnim mladim ljudima
  • Najbolji timovi dobiće mogućnost nastavka mentorske podrške za razvoj svojih inovativnih ideja, pripreme za programe podrške na kojima mogu dobiti vredna bespovratna sredstva za osnivanje startap kompanije
  • Doživećete nezaboravno iskustvo

Najbolji deo?

Učešće na Startap vikendu je potpuno besplatno! Za učesnike je obezbeđen sav materijal za rad, mentorska podrška, inspirativne aktivnosti, osveženje, ketering, pokloni i nagrade za najbolje timove.

prijavi se na Impuls centar startap vikend

Q&A – Često postavljana pitanja

Šta je potrebno za prijavu?

Potrebno je da popunite online formular sa osnovnim informacijama o sebi. Nakon zatvaranja prijava, izabraćemo najbolje kandidate.

Da li moram imati tim da bih učestvovao na Startap Vikendu?

Možete se prijaviti i kao tim ali za selekciju kandidata nije potrebno da imate tim pre učešća na Startap Vikendu.

Kako se formiraju timovi na Startap Vikendu?

Timovi se formiraju na samom Startap Vikendu na osnovu veština i interesovanja učesnika. Organizatori će pomoći učesnicima da pronađu ljude sa kojima bi mogli da rade, kako bi se formirali što kvalitetniji timovi.

Da li je neophodno imati prethodno iskustvo u razvoju startap kompanija?

Ne, Startap Vikend je namenjen svima koji su zainteresovani za ovu oblast, bez obzira na to da li imaju prethodno iskustvo ili ne. Sve što vam je potrebno je želja da se pridružite ovom događaju i steknete nova poznanstva, iskustva, znanja i unapredite svoje veštine.

Kako se prijaviti za Startap Vikend?

Sve što je potrebno je da se prijavite putem online formulara koji se nalazi u nastavku ovog teksta. Požurite sa prijavom jer je broj mesta ograničen!

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da steknete nova znanja i veštine iz oblasti inovacionog tehnološkog preduzetništva, razvijete svoje ideje i upoznate se sa svetom startapa.

Prijavite se već danas i budite učesnik na Prvom Startap Vikendu za mlade u Srbiji!

FILIPOV BREG – IMPULS MEETUP SA FILIPOM MATOVIĆEM

Impuls centar - meetup sa Filipom Matovićem - Filipov breg
Impuls centar - meetup sa Filipom Matovićem - Filipov breg

“Filipov breg” je nova uspešna priča mladog, inovativnog lokalnog preduzetnika koju želimo da podelimo sa vama.

,,Priče uspešnih lokalnih preduzetnika’’ je naziv serije Impuls meetup događaja koja je osmišljena tako da kroz otvorene razgovore sa uspešnim preduzetnicima podelimo njihova iskustva i znanja, sa ciljem da vas ohrabrimo, motivišemo i inspirišemo kako biste ostvarili svoje poslovne snove.

KO JE FILIP MATOVIĆ?

Filip Matović je diplomirani ekonomista koji je nakon rada u nekoliko kompanija u Beogradu, odlučio da se vrati na svoju zapuštenu dedovinu u selu Ojkovica kod Nove Varoši, na obroncima planine Zlatar, gde je osnovao kamping odmorište Filipov breg. Na društvenim mrežama je prepoznatljiv kao dečko šumadinac.

EKSKLUZIVNI DOŽIVLJAJ PRIRODE NA FILIPOVOM BREGU: ŠTA ČINI OVO KAMPING ODMORIŠTE JEDINSTVENIM U SRBIJI?

Selo Ojkovica (opština Nova Varoš) gde se nalazi kamping odmorište Filipov breg pripada Specijalnom rezervatu prirode “Uvac”.

Uredbom o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene, gradnja je zabranjena od 2007. godine, što omogućava boravak gostiju u netaknutoj prirodi Srbije.

Osim što se vratio na svoje korene, Filip je stvorio i izuzetno mesto za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

U skladu sa prirodom, Filipov breg vam pruža mogućnost opuštanja u prelepom ambijentu, čistom vazduhu, uživanja u šetnjama kroz nestvarne predele, planinarenja, vožnje kajakom, kupanja, raznih offroad tura, uživanja u potpuno domaćoj hrani i piću sa pogledom na netaknutu prirodu.

Filipov breg je spoj modernog i tradicionalnog, savršeno mesto za sve koji žele da pobegnu od gradske gužve i stresa, ali i da otkriju lepote Srbije.

ZAŠTO JE PRIČA O FILIPOVOM BREGU ZANIMLJIVA ZA IMPULS ZAJEDNICU?

Filipov breg je primer kako se inovativno i kreativno može iskoristiti prirodni potencijal jedne lokacije i pretvoriti ga u turističku atrakciju. Ali, ova priča je mnogo više od toga. Filip nam je pokazao da se i u malim mestima mogu pokrenuti velike stvari, ako imate strast prema onome što radite i verujete u svoju ideju. Njegov uspeh nas uči da ne bi trebalo da se bojimo izazova i da bi trebalo da verujemo u sebe i u ono što radimo.

IZAZOVI I PREPREKE

Filipov put ka uspehu nije bio lak. Pandemijska situacija je predstavljala dodatni izazov, ali on nije odustao. Naprotiv, koristio je ovu priliku da se razvija, da se usavršava i da radi na novim idejama. Njegova inovativnost i kreativnost su mu omogućili da prebrodi ovaj period i da se izbori za svoje mesto na tržištu.

USPEH KOJI INSPIRIŠE

Filipov breg je inspiracija za sve preduzetnike ali i za one koji žele da krenu putem samostalnog poslovanja. Uz Filipovu priču, verujemo da će mnogi mladi ljudi biti motivisani da se upuste u preduzetničke vode, pokrenu sopstveni biznis i ostvare svoje snove.

Njegov primer je dokaz da se i u malim mestima mogu pokrenuti velike stvari, ako imate strast prema onome što radite i verujete u svoju ideju.

Uz takav pristup, svako od nas može biti inspiracija drugima i doprineti razvoju inovativnog turizma u Srbiji.

Kroz ovakve inicijative, gradimo bolju budućnost za sebe i našu zajednicu, stvaramo zdravu, održivu turističku industriju koja promoviše aktivni turizam i prirodne lepote naše zemlje.

Osim što učesnicima pružaju korisne informacije i savete, ovakvi Impuls događaji su sjajna prilika za umrežavanje i upoznavanje sa drugim preduzetnicima. Ova vrsta umrežavanja može biti veoma korisna za buduće poslovne projekte i saradnje.

Ako ste preduzetnik ili razmišljate o pokretanju sopstvenog posla, ne propustite priliku da prisustvujete ovom meetup-u i da naučite nešto novo iz Filipove priče, saznate zašto se odlučio na povratak korenima, kako je uspeo u nesigurnim vremenima za preduzetništvo da otvori kamp odmorište i postane uspešan preduzetnik.

Prijavite se na meetup i saznajte sve detalje uspešne preduzetničke priče iz prve ruke.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE O IMPULS MEETUP-U SA FILIPOM MATOVIĆEM

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 02. mart 2023.

VREME?

18-20h

UČESNICI?

  • Moderator: Miloš Živković
  • Govornik: Filip Matović

AGENDA MEETUP-A

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – neformalna panel diskusija sa Filipom Matovićem, osnivačem kamping odmorišta “Filipov breg”
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje

KAKO DA SE PRIJAVITE NA MEETUP?

Prisustvo na Impuls meetup-u je potpuno besplatno. Broj slobodnih mesta je ograničen. Zato se odmah prijavite popunjavanjem formulara ↓ i budite deo Impuls zajednice koja razume vaše ambicije i želi da vas inspiriše da ostvarite svoje snove!

PREDAVANJE: UVOD U DESIGN THINKING – MILOVAN DEKIĆ

IMPULS CENTAR PREDAVANJE UVOD U DESIGN THINKING - MILOVAN DEKIĆ
IMPULS CENTAR PREDAVANJE UVOD U DESIGN THINKING - MILOVAN DEKIĆ

Uvod u Design Thinking novo je predavanje sa ciljem približavanja inovativnih metodologija koje mogu uticati na ubrzani razvoj vašeg poslovanja.

ŠTA JE DESIGN THINKING?

Pitate se šta je to što startapi širom sveta, ali i giganti poput Google koriste u svakodnevnom poslovanju? Design thinking je jedan od njih!

Design Thinking je metodologija koja timove vodi kroz proces kreiranja idealnog modela proizvoda ili usluga.

Bilo da je u pitanju fizički proizvod, aplikacija ili usluga, Design Thinking principi omogućavaju da inovacija proizvoda ili usluga u potpunosti odgovara željama korisnika.

Ovaj pristup ostavlja slobodu ljudima da ga implementiraju prilagođeno njihovim potrebama, a nudi i principe na kojima se implementacija zasniva; to su: empatija, definisanje problema, ideja, prototip, testiranje.

KOJE SU TEME PREDAVANJA?

• Šta je Design Thinking Metodologija?
• Kako izgleda organizaciona kultura koja podržava inovacije?
• 5 faza Design Thinking-a:
o Empatija
o Definisanje problema
o Ideacija
o Prototip
o Testiranje
• Šta podrazumevaju faze Empatije i Definisanja problema?
• Metod „Kako bismo mogli da…”

KO JE PREDAVAČ KOJI ĆE VAS UVESTI U METODOLOGIJE DESIGN THINKING-A?

Milovan Dekić je bio prvi istraživač korisničkog iskustva u svetu posvećen masovnoj popularnoj fudbalskoj igri Top Eleven Manager. Jedan je od pionira u primeni istraživanja korisničkog iskustva o mobilnim igrama u jugoistočnoj Evropi.

Milovan je neko ko nas usmerava da bolje razumemo korisnike naših proizvoda i usluga, da jasno odredimo njihove potrebe i način kako naš proizvod rešava njihove probleme.

Koristeći Design Thinking i način razmišljanja usredsređen na korisnika, on je razvio holistički pristup koji je veoma potreban za donošenje poslovnih odluka: počevši od razumevanja problema korisnika, angažovanja drugih u rešavanju ovih problema, do krajnjeg testiranja poslovne ideje kako bi se proverilo da li ona ima smisla iz korisničke perspektive.

Svoje dugogodišnje iskustvo, rezimirao je u veoma aktuelnoj knjizi „Design Thinking – Kako da stvarate prpoizvode koje ljudi žele“, u koautorstvu sa Markom Jevtićem.

KOME JE NAMENJENO OVO PREDAVANJE?

Impuls centar kao partner, konsultant i resurs koji pomaže kompanijama da postanu inovativnije i tako obezbede svoju relevantost i u budućnosti, dizajnirao je ovo predavanje kao vid podrške privrednom sektoru Gornjeg Millanovca i regiona.

Program je namenjen za one koji su sasvim novi u svetu Design Thinking-a i koji bi želeli da upoznaju njegove osnove, ali i za one koji žele da sprovode Design Thinking, a nisu sigurni kako to da izvedu na najbolji i najkvalitetniji način.

Design Thinking je način razmišljanja, stoga može pomoći svima, ma kojim poslom se bavili.

Metodologija Design Thinking-a je primenljiva u skoro svim industrijama i sjajan je saveznik ukoliko stremite ka tome da stalno pratite potrebe svojih klijenata i kreirate nove proizvode i usluge koji će pružiti nove benefite vašim korisnicima.

Praksa je pokazala da se metodologija najviše implementira u sledećim organizacionim celinama: IT, marketing, ljudski resursi, projektni menadžment, prodajna i sva ona odeljenja koja blisko rade sa proizvodima, uslugama i razvojem kroz inovacije.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU: UVOD U DESIGN THINKING

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Subota – 17. decembar 2022.

VREME?

12-14h

LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na predavanju potpuno je besplatno.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

Dodatne informacije o predavanju možete dobiti na: 0604022944

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

TOKENIZACIJA POSLOVANJA – KAKO DA PODIGNETE SVOJ BIZNIS NA VIŠI NIVO

Zašto tokenizacija poslovanja? Jasno vam je da je ekonomija kakvu poznajemo dostigla svoju tačku zasićenja i da je sve teže kreirati vrednost na stari način razmišljanja.

U doba velikih promena i pojave disruptivnih tehnologija poput blokčejna i kreiranja novih poslovnih modela koji sadrže digitalnu imovinu, postavlja se pitanje da li je ovo još jedna tehnološka novotarija i prolazni trend ili nešto što zaista menja pravila igre i kreira dodatnu vrednost.

Da li ste znali da je Srbija među prvim državama koja je zakonom uredila oblast digitalne imovine?

Pridružite nam se 15.12.2022. u 18h gde ćemo pričati o sledećim temama:

  • Budućnost novca i digitalna imovina kao zamena za fiat novac (Bitcoin, stablecoin, CBDC)
  • Budućnost tržišta finansiranja i kako će digitalna imovina zameniti tradicionalne instrumente (kredit, obveznice, kapital) i promeniti finansijsko tržište
  • Digitalni tokeni kao novi instrumenti poslovanja i biznis modela kompanija

Predavači:

Bogdan Vujović –Token Specialist & Legal Officer Eko-Digital

Pravnik sa master diplomama iz međunarodnog poslovnog prava i investicionog bankarstva,  specijalizovan je za oblast digitalne imovine, tokenizacije i FinTech. Autor je knjige Vodič kroz svet digitalne imovine i DeFi. 

Aleksej Misailović – Head of Advisory & Tokenomics Eko-Digital 

Senior Menadžer sa dugogodišnjim iskustvom rada u finansijskom sektoru i poslovnom razvoju, ekspert u oblasti token ekonomije, tokenizacije i kripto imovine. 

KOME JE NAMENJENO PREDAVANJE?

Impuls centar kao partner, konsultant i resurs koji pomaže kompanijama da postanu inovativnije i tako obezbede svoju relevantost i u budućnosti, dizajnirao je ovo predavanje kao vid podrške privrednom sektoru Gornjeg Milanovca i regiona.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU: TOKENIZACIJA POSLOVANJA – KAKO DA PODIGNETE SVOJ BIZNIS NA VIŠI NIVO

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 15. decembar 2022.

VREME?

18-20h

AGENDA PREDAVANJA

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – predavanje: Bogdan Vujović i Aleksej Misailović
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na predavanju potpuno je besplatno.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

BESPLATAN IMPULS KURS GOOGLE ADS ZA POČETNIKE

Kurs Google Ads za početnike je odlična prilika za vas ako želite da razvijete svoje poslovanje uz pomoć ovog moćnog marketinškog alata koji pomaže preduzećima da rastu i prošire svoju bazu klijenata. Može se koristiti za promovisanje proizvoda i usluga preduzeća, stvaranje svesti o brendu, povećanje prometa na vašoj veb stranici i izgradnju dugoročnog odnosa sa vašim klijentima.

Omogućava preduzećima da ciljaju pravu publiku s oglasima koji su relevantni za njihovo poslovanje.

Uneo je revoluciju u digitalnom oglašavanju i može učiniti isto za vaše poslovanje. Možete lako doći do globalne publike od preko 1 milijarde ljudi u samo nekoliko klikova. Ali da biste dosegli ovu publiku, morate znati kako optimizovati svoje oglasne kampanje.

KOJE SU PREDNOSTI OVOG KURSA?

Kurs Google Ads za početnike dizajniran je za potpune početnike, za sve koji žele da nauče rad u ovom alatu. Obuku će realizovati marketing stručnjak koji će vam kroz sistematizovana predavanja i praktičan rad pomoći da ga najbolje razumete i koristite u cilju budućih ostvarivanja boljih poslovnih rezultata. Učićete iz njenog dugogodišnjeg iskustva i rada za mnogobrojne klijente.

Šta ovu marketinšku platformu čini tako moćnom? Kako se može koristiti za poboljšanje performansi vašeg poslovanja? Kako doći do potencijalnih klijenata? Kako možete koristiti Google oglašavanje da učinite svoje poslovanje uspešnijim saznajte na jedinstvenom kursu Google Ads za početnike.

KO JE PREDAVAČ NA KURSU?

Kurs Google Ads za početnike realizovaće Sonja Jovović, aktivni sertifikovani Google profesionalac za Google oglašavanje – Google Ads (Search, Display i Analytics).

Sonja je kreator i realizator mnogih uspešnih kurseva, predavanja, radionica iz oblasti digitalnog marketinga, osnivač i vlasnik agencije Profy Multi Media i suosnivač Kurs Kreator.

DA LI JE OVAJ KURS GOOGLE ADS ZA POČETNIKE NAMENJEN BAŠ VAMA?

Kreirali smo kurs Google Ads za početnike za privredu odnosno zaposlene u preduzećima sa teritorije opštine Gornji Milanovac koji žele da unaprede njihov marketing kao i za sve ostale koji shvataju značaj digitalnog marketinga u današnjem poslovanju i žele da unaprede svoja znanja i veštine iz oblasti Google oglašavanja. 

Ovo je odlična prilika za vas ako želite da steknete nova primenjiva znanja i veštine i razvijete svoje poslovanje uz pomoć ove platforme za oglašavanje. Učićete korak po korak kako se pravilo i uspešno koristi ovaj alat kao i kako da efikasno plasirate svoje proizvode i usluge.

ŠTA ĆETE NAUČITI NA KURSU?

Na kursu Google Ads za početnike moći ćete u realnom vremenu da učite uz pomoć predavača dok vam bude tačno pokazivala kako se postavljaju i pokreću profitabilni Google oglasi.

Umesto da vam samo da teoriju, a zatim prepusti vama da sve shvatite, videćete na delu kako da primenjujete sve što vas bude podučavala. 

Proces koji prati tokom kursa je isti proces koji koristi kada postavlja i pravi oglase za veb stranice njenih klijenata, tako da možete biti sigurni da se ono što naučite zaista koristi u stvarnom svetu i zaista funkcioniše.

AGENDA I DODATNE INFORMACIJE O KURSU

Kurs Google Ads za početnike podeljen je u tri modula, sa ukupno 9 sati obuke.

MODUL 1

Dan: Ponedeljak, 12. decembar ’22.

Vreme: 17-20h

Naziv modula: Google Ads za početnike – interaktivna obuka u Ads alatu na mreži za pretragu i to sa sledećim temama:

  • koncept Ads oglašavanja; 
  • formiranje naloga; 
  • planiranje i postavka kampanje;
  • formiranje oglasnih grupa; 
  • kreiranje oglasa i pisanje oglasnog teksta; 
  • određivanje i optimizacija budžeta; 
  • odabir ključnih reči i njihovih vrsta; 
  • odabir negativnih ključnih reči; 
  • postavka dodataka za oglase.

MODUL 2

Dan: Utorak, 13. decembar ’22.

Vreme: 17-20h

Naziv modula: Google Ads za početnike – napredni nivo – interaktivna obuka u Ads alatu na mreži za pretragu i to sa sledećim temama:

  • dinamičke kampanje na pretrazi;
  • napredna podešavanja kampanja;
  • povezivanje sa analitikom;
  • postavljanje konverzija;
  • razumevanje i tumačenje analitike;
  • čitanje i razumevanje podataka dobijenih kao rezultat oglašavanja;
  • pravljenje lista;
  • pravljenje publika.

MODUL 3

Dan: Sreda, 14. decembar ’22.

Vreme: 17-20h

Naziv modula:

01. Google Ads za početnike – osnovni nivo – interaktivna obuka u Ads alatu na display mreži i to sa sledećim temama:

  • formiranje kampanja za display mrežu
  • načini naplate od strane Google na display mreži
  • načini targetiranja u display  kampanjama
  • pravljenje oglasa u ads bilderu
  • pisanje naslova, opisa, poziva na akciju
  • dodavanje video zapisa
  • uvoženje gotovih oglasa 
  • analiza gde su se oglasi prikazivali.

02. Google Ads za početnike – osnovni nivo – interaktivna obuka u Ads alatu na video mreži i to sa sledećim temama:

  • načini naplate od strane Google na video mreži
  • tipovi oglasa
  • načini targetiranja u video  kampanjama
  • pravljenje oglasa
  • pisanje naslova, opisa, poziva na akciju
  • uvoženje gotovih oglasa 
  • analiza gde su se oglasi prikazivali

GDE SE REALIZUJE KURS?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Kurs Google Ads za početnike realizujemo zahvaljujući Programu podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na kursu je potpuno besplatno.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

INOVACIJE – NOVA BESPLATNA RADIONICA IMPULS CENTRA

INOVACIJE - BESPLATNA IMPULS CENTAR RADIONICA O INOVIRANJU U KOMPANIJAMA
INOVACIJE - BESPLATNA IMPULS CENTAR RADIONICA O INOVIRANJU U KOMPANIJAMA

Inovacije su imperativ današnjeg privrednog i ekonomskog razvoja kako u svetu tako i kod nas. Postoje različite vrste inovacija, načini razvijanja, alati i finansiranja. O svim ovim temama saznajte u petak u Impuls centru.

ZAŠTO JE VAŽNO OD PREDUZEĆA NAPRAVITI MAŠINU ZA INOVACIJE KOJA ĆE ZAUVEK PROMENITI VAŠE POSLOVANJE?

Najbolja preduzeća su ona koja su inovativna jer konstantno koriste inovacije kao procese eksperimentiranja, transformacije stvaranja jedinstvenih ideja u nove proizvode, procese ili usluge.

Inoviranje unutar preduzeća jedna je od najvažnijih stvari koju možete učiniti kao lider. To može značiti razliku između toga da budete zaostali u odnosu na konkurenciju ili lider u svojoj industriji.

Nije tajna da se svet brzo menja. Tempo inovacija i nove tehnologije u svim industrijama se razvijaju velikom brzinom. Preduzeća se u takvim okolnostima moraju prilagoditi promenama kako bi ostala konkurentna na tržištu budućnosti.

Preduzeća koja ostaju na vrhu tehnologije i inovacija imaju izrazitu konkurentsku prednost u odnosu na one koje to ne čine. To je zato što je inovacija ključni faktor u pokretanju svetle budućnosti vašeg preduzeća. Sposobnost da budete u toku sa najnovijim tehnologijama i trendovima je uslov za uspeh u današnjem kao i budućem poslovnom okruženju.

PA, IPAK, VEĆINA PREDUZEĆA NE UVODI INOVACIJE. ZAŠTO?

Zato što ne znaju šta da rade sa inovacijama koje im dolaze. Oni se plaše promena. Boje se da će izgubiti svoje klijente. Boje se neuspeha.

Svi ovi strahovi su opravdani, ali se mogu i prevazići. Pa kako ih savladati? Tako što ćete osigurati da imate plan i strategiju za inovacije unutar vašeg preduzeća.

Morate osigurati da vaši zaposlenici budu kreativni. Morate učiniti sigurnim da vaši klijenti prihvate inovacije. I morate osigurati da vaše preduzeće podržava inovativne procese. Inovacija je veoma moćan pokretač uspeha i rasta.

Ako ne obezbedite podsticajno okuženje za inoviranje unutar vašeg preduzeća, onda nikada nećete uspeti. A ako ne uspete na tom koraku, onda nikada nećete moći inovirati.

IMPULS CENTAR JE VAŠ PARTNER, RESURS I KONSULTANT U PROCESIMA STVARANJA I RAZVIJANJA INOVACIJA

Radionica pod nazivom Inovacije je nova besplatna obuka prema programu Razvojne Agencije Srbije koju realizujemo u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga.

Polaznici će nakon radionice dobiti sertifikat.

Između ostalog, učesnici radionice će se upoznati sa mogućnostima i načinima razvoja inovacija u svojim preduzećima i preduzetničkim delatnostima, načinima za sufinansiranje inovativnih ideja kao i o mogućnostima i načinima za saradnju sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Petak – 09. decembar 2022.

VREME?

11-15h

AGENDA RADIONICE INOVACIJE

  • 10:45 – 11h – Okupljanje učesnika
  • 11 – 11:05h – Zvanično otvaranje programa
  • 11:00 – 12:20 – Različiti tipovi inovacija – proizvod, usluga, proces | Različiti nivoi inovacija – inkrementalna/radikalana/disruptivna | Metrika u Evropi za praćenje i poređenje inovacija
  • 12:20 – 12:30 – Pauza uz osveženje
  • 12:30-13:30 – Razvoj inovativnih MSP, generisanje ideja, metode, intelektualna dobra | Mehanizmi i instrumenti za inovacije podržani od strane Vlade uključujući Fond za inovacije
  • 13:30 – 13:45 – Pauza, ketering
  • 13:45 – 14:30 – Alati za samoprocenu upravljanja inovacijama | Jačanje aktivnosti za tehnološke inovacije | Jačanje aktivnosti za tehnološke inovacije
  • 14:30 – 15:00 – Grupna diskusija i evaluacija

KOME JE NAMENJENA OVA RADIONICA?

Radionica je namenjena za lica koja dolaze iz privrednog sektora / preduzeća sa teritorije opštine Gornji Milanovac kao i za svo ostalo zainteresovano stanovništvo koje želi da sazna više o mogućnostima, načinima i uslovima razvijanja inovativnih ideja.

Prisustvo radionici je potpuno besplatno i za sada vlada veliko interesovanje stanovnika Gornjeg Milanovca koje zanimaju teme inovacija.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.


Inovacije su

STARTAP B2BEE – MEETUP SA LUKOM RADOVANOVIĆEM

IMPULS MEETUP: LUKA RADOVANOVIĆ B2BEE
IMPULS MEETUP: LUKA RADOVANOVIĆ B2BEE

Novi meetup iz serije ,,Možeš i ti’’ u organizaciji Regionalnog inovacionog startap centra Impuls. 

Ovog četvrtka gost Impulsa biće Luka Radovanović, Co-Founder i COO startap kompanije B2Bee.

ČIME SE BAVI STARTAP B2BEE?

B2Bee je brzorastuća startap kompanija čija oblast delovanja je automatizacija prodajnih procesa u veleprodaji u integraciji sa ERP-om korisnika.

Ovaj startap razvio je softversku B2B platformu u okviru čijeg ekosistema funkcioniše nekoliko integrisanih aplikacija koje zaokružu potrebe veleprodavaca po svim prodajnim kanalima – od prijema do isporuke robe.

Rad na pomenutim aplikacijama u B2Bee kompaniji je primaran ali pored njih oni se razvijaju i na polju veštačke poslovne inteligencije.

Nastali su 2018. godine i od tada su u razvoj B2Bee startapa investirali značajni činioci startap ekosistema.

U ovom trenutku preko 50 kompanija u svetu i kod nas njihovi su zadovoljni klijenti. 

Sedište im je u Beogradu u okviru Naučno-tehnološkog parka Beograd a imaju kancelariju i u zagrebačkom inovacionom centru Zicer.

O ČEMU ĆE BITI REČI NA MEETUP-U SA LUKOM RADOVANOVIĆEM?

Na poslednjem ovogodišnjem startap Impuls meetap-u iz serije #MOŽEŠITI, u otvorenom razgovoru sa Lukom, pored ostalih zanimljivih priča iz njegovog dosadašnjeg iskustva u startap preduzetništvu, centralna tema biće dokazani primeri kako da dođete do prvog finansiranja vašeg startapa.

Ko ga nije do sada upoznao, može to učiniti i pre uživo razgovora na meetup-u gledajući Lukino gostovanje u podkastu Impuls startap priče.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE O MEETUP-U SA LUKOM IZ STARTAPA B2BEE

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 08. decembar 2022.

VREME?

18-20h

UČESNICI?

  • Moderator: Miloš Živković
  • Govornik: Luka Radovanović

AGENDA MEETUP-A

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – neformalna panel diskusija sa Lukom Radovanovićem, Co-Founder i COO startap kompanije B2Bee
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovaj meetup realizujemo zahvaljujući Lukinoj želji da pomogne u osnaživanju našeg startap ekosistema i deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na meetup-u je potpuno besplatno i za njega vlada veliko interesovanje stanovnika Gornjeg Milanovca koje zanimaju teme inovacija i startap preduzetništva.

Zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.


PREDAVANJE: KARIJERE U DIGITALNOM MARKETINGU: E-COMMERCE

IMPULS CENTAR PREDAVANJE: KARIJERE U DIGITALNOM MARKETINGU ECOMMERCE
IMPULS CENTAR PREDAVANJE: KARIJERE U DIGITALNOM MARKETINGU ECOMMERCE

Zašto je važno da razgovaramo o digitalnom marketingu kada je reč o e-commerce sektoru?

Živimo u svetu u kojem je sve povezano na internet. Od načina na koji komuniciramo do načina na koji kupujemo, sve je online. To znači da ako želite napredovati, morate biti u mogućnosti da se povežete s pravim ljudima i pronađete najefikasnije kanale za plasiranje svog poslovanja, proizvoda i usluga na način koji odgovara vašoj ciljanoj publici.

Internet je promenio način na koji kupujemo. Ljudi su počeli da kupuju online iz raznih razloga. Oni vole pogodnost kupovine putem interneta. Sviđa im se i to što mogu upoređivati cene i kupovati u bilo koje doba dana i noći.

Kovid pandemija je učinila da prednosti e-trgovine odjednom postanu svima vidljive. E-commerce u kratkom vremenskom periodu je dokazao da više nije luksuz pojedinaca već postaje neophodan deo skoro svakog biznisa. Danas razumemo značaj elektronske trgovine i u svakodnevnom životu.

Koliko ljudi iz vašeg okruženja je u prethodnih par godina obavilo bar jednu kupovinu preko interneta? Da smo vam ovo pitanje postavili pre 5 godina – zamislite samo koliko puta bi broj onih koji kupuju onlajn bio manji! Premotajte sada film pet godina unapred i biće vam jasno kakve će se sve mogućnosti za pronalaženje posla u ecommerce sektoru otvoriti u godinama koje dolaze.

Sektor e-trgovine jedna je od najbrže rastućih industrija u svetu. Broj ljudi koji kupuju proizvode i usluge online svakodnevno ubrzano raste i meri se stotinama miliona. To je jedan od razloga zašto svakodnevno imamo ogroman broj otvorenih radnih mesta u području digitalnog marketinga.

ZAŠTO JE VAŽNO DISKUTOVATI O DIGITALNOM MARKETINGU?

Digitalni marketing jedan je od najvažnijih načina promocije online poslovanja. To je odličan način da plasirate svoje proizvode i usluge širokom krugu potencijalnih klijenata.

Digitalni marketing je vrsta marketinga koja se obavlja na internetu. Odlična prilika da dosegnete svoju ciljnu publiku jer do njih možete doći u bilo koje doba dana. Ključ uspeha u digitalnom marketingu je u mogućnosti kreiranja atraktivne ponude koja može privući potencijalne kupce.

Postoji mnogo karijera u polju digitalnog marketinga. Neke od njih uključuju: online marketing, SEO, veb razvoj, marketing na društvenim mrežama, sadržajni / content marketing, e-mail marketing i još mnogo toga.

Prva stvar kada razmišljate o novoj karijeri u digitalnom marketingu je – upoznati se sa svim pozicijama i njihovim mogućnostima. Nakon toga, odabrati karijeru u digitalnom marketingu shodno vašim afinitetima i krenuti u svakodnevno usavršavanje kako biste što pre bili sposobni da konkurišete na neku od pozicija koje vam zvuče zanimljivo, izazovno.

Rast e-commerce sektora zahteva i povećanje kvalifikovanih radnika koji su potrebni za ovako ubrzani razvoj. Važne pozicije u elektronskoj trgovini zauzimaju stručnjaci iz oblasti digitalnog marketinga. Potražnja firmi za pomenutim kadrovima je ogromna što možete proveriti na društvenim mrežama kao i na domaćim i stranim sajtovima gde kompanije traže nove zaposlene.

Prema izveštajima NBS, elektronska trgovina u Srbiji i dalje ubrzano raste iz meseca u mesec.

Ovo je jedan od razloga zašto smo dizajnirali novo predavanje sa željom da razmatramo, diskutujemo i približimo mogućnosti karijere digitalnog marketinga u e-commerce sektoru.

KO JE PREDAVAČ O DIGITALNOM MARKETINGU?

Predavač će biti vlasnik agencije eLastic – Uroš Đunisijević koji godinama u praksi dokazuje mogućnosti poslovanja u digitalnom marketingu. Od 2015. Uroš pruža usluge stranim i domaćim klijentima, kao na primer: DataDrivenU, TinyLife, Porto Montenegro, Belhospice itd. 

Pored ostalih, na predavanju će odgovoriti i na pitanje:“Koje sve karijerne mogućnosti vam nudi ecommerce, ako ste zaljubljeni u digitalni marketing?”

Analiziraće prave oglase, šta se danas traži sa naglaskom da neće mnogo teoretisati.

DODATNE INFORMACIJE O PREDAVANJU O DIGITALNOM MARKETINGU U E-COMMERCE SEKTORU

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Sreda – 23. novembar 2022.

VREME?

18-20h

UČESNICI?

  • Moderator: Miloš Živković
  • Predavač: Uroš Đunisijević

AGENDA PREDAVANJA – KARIJERE U DIGITALNOM MARKETINGU: E-COMMERCE:

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – predavanje: Uroš Đunisijević
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovo predavanje deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na ovom predavanju potpuno je besplatno.

Za ovo predavanje vlada veliko interesovanje i zbog ograničenog broja slobodnih mesta obavezna je prijava. ↓

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Sada već preko 2K ljudi deo je Impulsa.

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo, sačekajte

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.

IMPULS MEETUP: STARTAP JOBERTY – NIKOLA MIJAILOVIĆ

NIKOLA MIJAILOVIĆ STARTUP JOBERTY IMPULS MEETUP MOŽEŠITI
NIKOLA MIJAILOVIĆ STARTUP JOBERTY IMPULS MEETUP MOŽEŠITI

Kako je petočlani tim 2019. godine napravio startap Joberty koji danas osim Srbije posluje i u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Makediniji i Sloveniji saznajte na novom Impuls meetup-u iz serije #MOŽEŠITI na kome će gost govornik biti Nikola Mijailović, suosnivač i izvršni direktor startapa Joberty.

IT industrija u Srbiji praćena je velikim brojem predrasuda, od visine plata koje zarađuju junior/senior programeri, do značenja određenih pozicija u IT kompanijama. Platforma Joberty razbija sve ove vrste zabluda tako što transparentno predstavlja ono što IT kompanije zaista jesu.

Joberty je trenutno najznačajnija platforma IT poslova u Srbiji. Ona povezuje kandidate i poslodavce. 

Preko Joberty platforme možete saznati iskustva zaposlenih, plate ili aplicirati za posao u nekoj IT kompaniji. 

U ovoj kompaniji veruju da su startapi i tehnološke kompanije nosioci napretka društva. Ističu važnost employer branding profila IT kompanija i veruju da njen značaj tek dolazi do izražaja. 

Nikolu smo upoznali u desetoj epizodi našeg podkasta Impuls startup priče a na predstojećem meetup-u imaćemo priliku detaljnije da razgovaramo o njegovim počecima i iskustvu u startap preduzetništvu, izazovima sa kojima se suočavao u razvoju startap kompanije Joberty i velikim uspesima koje je sa svojim timom ostvario u prethodnom periodu.

DODATNE INFORMACIJE O MEETUP-U

GDE?
Regionalni inovacioni startap centar Impuls, Velimira Rajića 42, Gornji Milanovac

KADA?

Četvrtak – 17. novembar 2022.

VREME?

18-20h

UČESNICI?

  • Moderator: Miloš Živković
  • Gost govornik: Nikola Mijailović

AGENDA MEETUPA SA NIKOLOM MIJAILOVIĆEM IZ STARTAPA JOBERTY:

  • 17:45 – 17:55 – okupljanje gostiju
  • 18:00 – 18:05 – pozdravna reč – Miloš Živković, izvršni direktor Impuls centra
  • 18:05 – 19:05 – neformalna panel diskusija sa Nikolom Mijailovićem, Co-Founder & CEO at Joberty
  • 19:10 – 19:30 – pitanja publike
  • 19:30 – 20:00 – druženje i umrežavanje
LOGO KABINET MINISTRA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ovaj meetup deo je Programa podrške radu startap i smart siti centara, naših osnivača – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Prisustvo na ovom događaju je potpuno besplatno uz obaveznu prijavu jer je broj slobodnih mesta ograničen.

ŠTA JE IMPULS CENTAR?

Impuls Centar je prvi centar za inovacije u Gornjem Milanovcu koji ima za cilj da podrži, edukuje, poveže, pokrene i ujedini privrednike, startape i frilensere Gornjeg Milanovca kako bi doprineli ubrzanju razvoja inovacija i našem gradu otključali pun potencijal za ekonomiju 21. veka.

Pored samog prostora za zajednički rad (coworking), Impuls Centar je centralno mesto okupljanja inovativne zajednice uz veliki broj otvorenih događaja, meetupa ali i radionica, kurseva, treninga i obuka iz različitih oblasti vezanih za nove poslovne modele, nove tehnologije, biznis veštine, web, digitalnu industriju i tehnološko preduzetništvo.

Za pojedince i startap timove, Impuls centar pruža usluge za razvoj startap ideja u savremenom i funkcionalnom coworking prostoru, stručna predavanja, mentorske aktivnosti, umrežavanje.

Za kompanije, Impuls Center je partner, konsultant i resurs, koji im pomaže da postanu inovativniji, da primene alate i metode koje koriste tehnološki startupi i na taj način osiguraju njihovu relevantnost u budućnosti.

Više informacija o Impuls centru saznajte na ovom linku.

Pripremili smo za vas 57 besplatnih jedinstvenih događaja u ovom delu Srbije iz najaktuelnijih oblasti inovativnog preduzetništva koje ćemo realizovati do kraja godine kao vid podrške vašem razvoju.

Očekuju vas:

  • Kursevi ✔️
  • Predavanja ✔️
  • Radionice ✔️
  • Treninzi ✔️
  • Obuke ✔️
  • Meetups ✔️
  • Priče osnivača brzorastućih startapa iz Srbije kao i još mnogo toga ✔️

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Sada već preko 2K ljudi je deo Impulsa.

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo, sačekajte

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

Pogledajte i koji su JEDINSTVENI SKORAŠNJI I NASTUPAJUĆI IMPULS PROGRAMI.

ZANIMA VAS INOVATIVNO PREDUZETNIŠTVO?

Pogledajte epizode našeg podkasta Impuls startup priče u kojima smo ugostili i razgovarali sa osnivačima najaktuelnijih startapa Srbije.

Mladi, motivacija i inovacija je naziv serije vebinara u kojoj predstavljamo uspešne učeničke kompanije koje su osmislile inovativne proizvode i usluge.

Vebinare i podkaste možete pogledati na stranicama sajta posvećenim Impuls video produkciji.