Impuls centar je važan jer u modernom svetu u kome je konkurencija sve veća, preduzetnici su prisiljeni da razvijaju inovativne ideje i pronađu načine da se izdvoje iz mase. Jedan od načina za postizanje ovih ciljeva je povezivanje sa drugim preduzetnicima i pronalaženje podrške u startap ekosistemu. Zato je najbolja opcija za ostvarivanje ciljeva članstvo u Impuls startap hub-u.

Bez neželjene pošte – samo dobre stvari!

Prijavite se na newsletter i postanite deo Impuls zajednice.

Nećemo Vam slati previše mejlova.

Kada vidite naš mejl u mejl sandučetu u njemu će biti vesti o Impuls aktuelnostima koje želite da čitate: najave besplatnih događaja (kurseva, radionica, treninga, meetupa, predavanja...), novi blog članci, kao i druge aktuelne novosti / aktivnosti iz Impuls centra.

Pridružite se Impuls zajednici koja uvek prva dobija vesti iz Impulsa - čak i pre objavljivanja na društvenim mrežama.

Napomena: Vaše podatke prikupljamo kako bismo mogli da obradimo Vaše zahteve za učešće na aktivnostima i događajima koje organizujemo.

Vaše podatke obrađujemo na osnovu Uredbe o zaštiti podataka o ličnost EU član 6. stav 1. slovo b) i na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti član 12. stav 1. tačka 2.

Molimo Vas da imate u vidu da ako događaj bude slikan i/ili sniman Vašim učešćem dajete saglasnost da se Vaše slike snimci objave (u štampi, društvenim mrežama, našem sajtu...).

Molimo sačekajte...

Dobro došli u Impuls zajednicu! 

ŠTA JE STARTAP HUB?

Startap Hub predstavlja zajednicu pojedinaca i startap kompanija koja pruža podršku u različitim oblastima i pomaže u razvoju i napretku svih njenih članova. Startap Hubovi su prisutni širom sveta ali i u Srbiji, i predstavljaju važan deo globalnog startap ekosistema.

ŠTA JE IMPULS CENTAR – IMPULS STARTUP HUB?

Impuls centar jedan od ključnih aktera u lokalnom i regionalnom ekosistemu za inovacije povezujući sve učesnike – pojedince, timove, kompanije, stručnjake, organizacije i institucije.

Impuls centar je moderan co-working prostor (prostor za zajednički rad), startup hub koji se nalazi u samom centru Gornjeg Milanovca, veličine preko 350 kvadrata. Fleksibilan za prilagođavanje raznim vrstama programa – kursevi, predavanja, radionice, treninzi, meetup-ovi, prezentacije, sastanci…

Našim članovima nudimo pristup infrastrukturi, neophodnim resursima i alatima, kao što su mentorstvo, finansijska sredstva kao i druge usluge koje su im potrebne za razvoj njihovih inovativnih ideja.

Impuls je idealno mesto za one koji žele da se okruže inovativnom preduzetničkom kulturom i steknu veze sa drugim članovima i stručnjacima u industriji.

MISIJA IMPULS CENTRA

Naša misija je kreiranje, osnaživanje i razvijanje startap ekosistema koji podstiče osnivanje startap kompanija kao i podrška razvoju inovativnog poslovanja kroz promociju tehnološkog preduzetništva kao sredstva ekonomskog rasta na području Moravičkog i Šumadijskog okruga Republike Srbije.

KO SU OSNIVAČI IMPULS CENTRA?

Regionalni inovacioni startap centar Impuls zajednički je projekat Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije, Opštine Gornji Mianovac i Udruženja KREATIVNE INOVACIJE koji je nastao 2019. godine.

KAKO FUNKCIONIŠE IMPULS CENTAR?

Svaka uspešna priča o preduzetništvu ima jednu stvar zajedničku – neko je započeo sa idejom, i pored svih poteškoća, uspeo da je razvije i pretvori u uspešan biznis. Međutim, put do uspeha je pun izazova, a preduzetnici su često suočeni sa finansijskim, organizacionim i tehničkim preprekama.

Impuls startap hub nudi razne vrste konsultantskih usluga, mentorstva, programa i resursa inovativnim preduzetnicima. Sve usluge često nudimo besplatno ili po prihvatljivim cenama, što je velika prednost posebno za inovativne preduzetnike koji nemaju veliki budžet za početak svog biznisa.

Usluge Regionalnog inovacionog startap centra Impuls uključuju:

  • Mentorstvo: Sadašnji i budući preduzetnici povezuju se sa našim stručnim mentorima koji im pomažu u razvoju inovacija.
  • Pristup finansijama: Impuls centar pruža informacije o izvorima finansiranja, kao što su investitori, grantovi i krediti, kao i pomoć u pripremi aplikacija za dobijanje ovih sredstava.
  • Tehnička podrška: Pružamo pristup naprednoj tehnologiji, kao i savete i podršku u razvoju softvera i hardvera.
  • Obuka: Realizujemo kurseve i obuke u različitim oblastima, uključujući biznis, marketing i tehnologiju.
  • Prostor za rad: Dajemo prostor za rad, opremu i infrastrukturu za rad našim članovima, koji tako ne moraju da investiraju u sopstvenu kancelariju ili opremu. Ovo je posebno korisno za preduzetnike koji tek počinju i koji žele da smanje svoje troškove.

PROGRAMI U IMPULS CENTRU

Programi u Impuls centru osmišljeni su tako da pojedincima i kompanijama pružaju priliku da se povežu jedni sa drugima, uče od stručnjaka sa dugogodišnjom praksom i dobiju podršku od startap Impuls zajednice.

Pretežna tematika naših programa jesu inovativne poslovne metodologije, sticanje novih znanja i veština iz oblasti inovacija i digitalnih tehnologija kao i podrška, inspiracija i povezivanje sa zajednicom koja donosi inovacije.

Realizujemo ih kroz partnerstva sa organizacijama, ustanovama i spoljnim saradnicima sa kojima delimo zajedničke ciljeve. Oblast Impuls programa obuhvata: obuke, mentorske programe, kurseve, radionice, treninge, predavanja, meetup-e, kampove, inkubatore. Programi imaju za cilj pomoć našim članovima u sticanju novih znanja i veština, pomoć u razvoju inovativnih poslovnih ideja, ali i podršku članovima koji već rade na novim poduhvatima.

Globalne Impuls centar programe realizujemo zahvaljujući Programima podrške osnivača Regionalnog inovacionog startap centra Impuls: Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije i Opštine Gornji Milanovac.

U 2022. godini postali smo partneri sa Asocijacijom industrije video igara Srbije sa zajedničkim ciljem jačanja gejming industrije ovog dela Srbije. S tim u vezi organizujemo zajedničke edukativne programe (predavanja, meetup-e…) u Impuls centru.

Kroz saradnju sa osnivačima i donosiocima oduka u srpskim startap kompanijama organizujemo meetup-e i predavanja o startap ekosistemu Srbije koji su jedinstveni i važni Impuls centar programi.

Sa Istraživačko razvojnim institutom za veštačku inteligenciju Srbije organizujemo organizujemo predavanja o veštačkoj inteligenciji sa ciljem podizanja svesti i značaja ove važne oblasti.

U saradnji sa Razvojnim biznis centrom iz Kragujevca Impuls centar programi su i Karijerna savetovanje za mlade gde za procenu kompetencija koristimo dva inovativna alata: Basic Check Test– instrument za procenu sposobnosti i sklonosti, kao i Karijerni Kviz WayFi–  kratak kviz/test namenjen mladima koji još uvek nisu jasno definisali svoja interesovanja i sposobnosti.

Partnerstvom sa Naučnim klubom iz Gornjeg Milanovca a u okviru aktivnosti Centra za promociju nauke ove godine smo realizacijom inovativnih radionica koje prethode Noći istraživača prezentovali gostima oblasti robotike i 3D štampe.

U saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu organizovali smo 12. 04. ’22. godine Impuls događaj – Impuls biznis dan, događaj koji je bio dizajniran kroz tri celine: stručne biznis konsultacije, predavanje o Business Model Canvas – u i radionica strateškog planiranja.

Od 2022. godine članovi smo Inovacione zajednice Zapadne Srbije koja ima za cilj aktivnosti u oblasti podrške razvoju startap, spinof i inovacionog ekosistema.

Kao partneri, uspešno sarađujemo sa svim srednjim i osnovnim školama sa teritorije opštine Gornji Milanovac. Naša saradnja se ogleda kroz različite programe koji imaju za cilj pružanje podrške mladima u sticanju novih znanja i veština, te podsticanje inovativnosti i preduzetništva među mladom populacijom.

Snažno se zalažemo za razvoj inovativne zajednice mladih, te smo otvoreni za pružanje podrške onima koji žele da se bave inovativnim odnosno startap tehnološkim preduzetništvom. Naš cilj je da mladima pružamo kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i pomognemo im u razvoju inovativnosti, kreativnosti i preduzetničkog duha.

Mladima nudimo razne programe, radionice, kurseve, obuke, treninge, predavanja kao i mentorsku podršku u razvoju njihovih ideja. Na taj način, želimo da doprinesemo stvaranju novih inovativnih preduzeća i poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

INOVACIJE U IMPULS CENTRU

Inovacije su jedna od najvažnijih tema današnjeg poslovnog društva. U Impulsu stvaramo uspešan inovacioni ekosistem kojim povezujemo pojedince, startape i kompanije u deljenju proverenih startap metodologija, znanja i iskustava kao i investitore koji su spremni da ih podrže, što je koncept koji je već uspešno implementiran u mnogim  zemljama.

KREATIVNOST U IMPULSU

Impuls centar je mesto za kreativne umove. Podsticajno okruženje u kome se vaša kreativnost može razvijati, gde se vaša energija može odlično iskoristiti, gde se možete usredsrediti na svoj posao i pobeći od svakodnevne buke i neprijatnog ometanja. Centar za deljenje ideja, znanja i iskustava u kome se povezujete sa inovacionom zajednicom.

OBLASTI RADA IMPULS CENTRA

EDUKACIJE

Kroz edukativne, mentorske i konsultantske aktivnosti Impuls centar pruža profesionalnu podršku u strateškom pristupu inovacijama, unapređenju organizacione kulture i razvoju tehnološkog preduzetništva.

COWORKING SPACE

Prvi inovacioni prostor za zajednički rad (coworking space) u srcu Gornjeg Milanovca otvara svoja vrata za sve tehnološke preduzetnike, freelancer-e, startape, pojedince i inovatore.

NETWORKING / UMREŽAVANJE

Impuls startap centar je mesto u kome možete na odličan način da se povežete sa ljudima otvorenog uma u fokusu na inovacije, sticanje novih znanja i veština, zajednice spremne na deljenje iskustava, veština i znanja.

IMPULS VIDEO PRODUKCIJA

FOKUS GRUPE SA KOJIMA SARAĐUJE IMPULS CENTAR

KOMPANIJE

Realizujemo posebne vrste događaja i edukacija dizajnirane za kompanije / privredu koje žele da implementiraju digitalizaciju poslovanja, metodologije i alate koje koriste uspešne startap kompanije i inoviraju u svojim poslovanjima.

STARTAPI

Uz našu pomoć, podržaćemo vas u pronalaženju prave prilike za vaše poslovanje i obezbediti vam obuku za sve faze vašeg poslovanja, od ideje i poslovnog modela do prikupljanja kapitala i razvoja vašeg poslovanja.

FRILENSERI / POJEDINCI

Pojedincima pružamo podršku u razvoju karijere kroz sticanje novih znanja, iskustava, veština, umrežavanja, prisustva na Impuls događajima, mogućnostima korišćenja coworking prostora i Impuls resursa.

STUDENTI

Studenti u Impulsu imaju mogućnost pohađanja programa specijalno dizajniranih za njih, šansu za mentorske podrške u procesima pronalaženja pravih prilika za razvoj inovativnih biznis ideja, proizvoda ili usluga.

UČENICI

Edukativni Impuls događaji za učenike – kursevi, radionice, predavanja, prezentacije, na kojima imaju prilike da se upoznaju sa inovativnim programima, novim zanimanjima, znanjima i veštinama kao i proći obuke za karijerno savetovanje.

CORE IMPULS TIM

Tim Impuls centra čine:

Ana Hadžić | Project Manager

Miloš Živković | Executive Director

SARADNJA ZA BOLJE SUTRA – IMPULS I PARTNERSKE ORGANIZACIJE

RISC Impuls je organizacija koja ne bi mogla postići svoju misiju bez pomoći dragocenih volontera, spoljnih saradnika, prijatelja organizacije i partnerskih organizacija iz startap i inovacionog ekosistema Srbije. Oni su ključni za brzi rast i uspeh Impulsa.

Naša zajednička saradnja omogućava nam da postignemo naše ciljeve i poboljšamo kvalitet usluga koje Impuls pruža. Stoga smo zahvalni našim saradnicima i pozivamo sve da nam se pridruže u ostvarenju naše misije.