21/02/2020

Pristup finansijama za startape i preduzetnike


Započinjanje sopstvenog posla je dovoljno teško i preduzetništvo sa sobom nosi mnoge izazove, ali finansije ne moraju uvek da budu deo problema – bitno je da znamo gde i na koji način potrebnim finansijama može da se pristupi.   

Na predavanju, Miloš Matić iz ICT Hub Venture fonda, predstaviće kako izgleda finansiranje za startape i preduzetnike na samom početku puta, iz izvora koji nisu banke, već fondovi, grantovi i drugi alternativni načini koji ne uključuju tradicionalne finansijske institucije.   

Miloš će pričati na teme šta je sve potrebno da se do alternativnih finansija dođe, kako izgledaju procesi prijave, šta se traži, koje su obaveze i šta se dobija od različitih institucija koje obezbeđuju sredstva.   

Svi startapi i preduzetnici kojima su potrebna sredstva da bi započeli poslovanje, porasli ili proširili svoju delatnost, treba da posete ovo predavanje jer će dobiti potrebne i korisne informacije i imaće prilike da postave predavaču pitanja i dobiju odgovore na licu mesta.

Gde?

Impuls Centar, Rajićeva 42, Gornji Milanovac (zgrada bivše apoteke)

Kada?

Četvrtak, 27. februar od 18:00h.

Učešće je besplatno, potrebno je samo da se prijavite na sledećem linku: https://forms.gle/opKX6BS15GdzZz3s6

O predavaču: 

Miloš Matić je Venture Associate u ICT Hub Venture, prvom privatnom investicionom fondu namenjenom investiranju u tehnološke startape u Srbiji. Miloš je zadužen za operativan rad celokupnog fonda, menadžment portfoliom, mapiranje i upoznavanje startapa iz jugoistočne Evrope. Kao deo ICT Hub regionalnog ekosistema, MIloš je zadužen i za razvoj i izgradnju lokalne preduzetničke zajednice i mentorisanje lokalnih startapa. Takođe, Miloš je Ambasador i savetnik u sklopu Global Startup Awards takmičenja a i sam je preduzetnik. Prethodno je radio u sklopu UNDP Srbija i Microsoft Development Centra Srbija.